Thumbnail
Ουρές χιλιομέτρων σχημάτισαν τα αυτοκίνητα που κινούνταν το Σάββατο (06/01) προς το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, ενδεικτικό του πλήθους κόσμου που το επισκέπτονταν

Μάλιστα, αρκετοί από τους σκιέρ κουβαλούσαν στην πλάτη τους και για πολλά χιλιόμετρα τα πέδιλά τους, ενώ τα Καλάβρυτα αποτελούν έναν από τους πλέον ανερχόμενους χειμερινούς προορισμούς.

Η Αστυνομία έχει σταματήσει την κίνηση σε δύο σημεία, στη μέση της διαδρομής προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων και στην πόλη των Καλαβρύτων, προκειμένου να μπορεί να ρυθμίσει την κυκλοφορία, για να διεξαχθεί αυτή πιο ομαλά. Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα «tempo24.news», οι περισσότεροι οδηγοί βγήκαν έξω από τα αυτοκίνητά τους, για να δουν πότε... θα ξεκινήσουν την πορεία τους και πάλι.

Επίσης, υπήρξαν άνθρωποι που για πολλά χιλιόμετρα κουβαλούσαν στην πλάτη τους τα πέδιλα του σκι, ή τις σανίδες τους, σκιέρ οι οποίοι με τα πόδια έφταναν στα εκδοτήρια. Τα αυτοκίνητά τους, τα είχαν αφήσει αρκετά μακριά από το σημείο.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΧΚΚ, Λεωνίδα Σπυρόπουλο, η επισκεψιμότητα φέτος σημείωσε ρεκόρ, με χιλιάδες επισκέπτες να πηγαίνουν στο κέντρο. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο, είναι ότι η διοίκηση είδε να επισκέπτονται το χιονοδρομικό κέντρο των Καλαβρύτων άνθρωποι από άλλες περιοχές, οι οποίοι δεν είχαν πάει ποτέ ξανά. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Σπυρόπουλο, έχει να κάνει μεταξύ άλλων και το χιόνι που είχε και κράτησε το χιονοδρμικό κέντρο σε όλη τη διάρκεια των γιορτών. Υπολογίζεται ότι μόνο το Σάββατο (06/01), ημέρα των Θεοφανείων, κόπηκαν περισσότερα από 5.000 εισιτήρια για τα λιφτ. Λίγο λιγότεροι, ήταν όσοι έκαναν βόλτες στις εγκαταστάσεις του.

Φυσικά, την επίσκεψη τόσου κόσμου στο χιονοδρομικό κέντρο «εκμεταλλεύτηκε» και η πόλη των Καλαβρύτων, η οποία ήταν κατάμεστη Παρασκευή και Σάββατο, ενώ η αναμονή στα καταστήματα εστίασης έφτανε περίπου τη μία ώρα.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος δηλώνει ο δήμαρχος Καλαβρύτων και πρόεδρος του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, Γιώργος Λαζουράς. «Καταφέραμε να κάνουμε την περιοχή νούμερο ένα στους χειμερινούς προορισμούς και όχι μόνο και θα συνεχίζουμε τις προσπάθειες», τόνισε ο κ. Λαζουράς.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

pikantika-fagita.jpg
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά
Μαγειρέψτε σαν Έλληνες στην πατρίδα του Τσελεμεντέ - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχώρισε γαστρονομικά το βρετανικό περιοδικό National Geographic
National Geographic: «Μαγειρέψτε σαν Έλληνες» - Ποιο σημείο της Ελλάδας ξεχωρίζει γαστρονομικά