Thumbnail
Αναμένεται και η τυπική απόφαση του Δ.Σ

Κανονικά θα εκτελούνται από αύριο τα δρομολόγια των αστικών λεωφορείων του ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη, μετά από απόφαση που πήραν οι εργαζόμενοι για λήξη των κινητοποιήσεών τους.

Αν και η συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ είχε προγραμματιστεί για αύριο, πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτο Δ.Σ. "Καλώ τώρα το Διοικητικό μου Συμβούλιο για να πάρουμε απόφαση από σήμερα. Θα εισηγηθώ από αύριο το πρωί να βγουν στους δρόμους τα λεωφορεία, για να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού" ανέφερε στο ΤV100 ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Νωρίτερα, και παρά την παρέλευση του ωραρίου λειτουργίας των τραπεζών, υπήρξαν πρωτοβουλίες, προκειμένου να κατατεθούν τα οφειλόμενα στους λογαριασμούς των εργαζομένων, καθώς πραγματοποιήθηκε μεταφορά χρημάτων στον λογαριασμό του ΟΑΣΘ. Τελικώς οι εργαζόμενοι πείσθηκαν ότι τα χρήματα είναι διαθέσιμα.

Τα οφειλόμενα στους εργαζομένους φθάνουν τα 2.874.896,61 ευρώ, σύμφωνα με επιστολή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΑΣΘ, και καταβλήθηκαν σήμερα από τα υπουργεία Μεταφορών και Οικονομικών στον Οργανισμό.

Παράλληλα, ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρήστος Σπίρτζης έδωσε εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υπουργείου Μεταφορών Επικοινωνιών να ελέγξει εάν πράγματι θα εξοφληθούν οι εργαζόμενοι και ότι τα χρήματα δεν θα αποδοθούν σε άλλες υποχρεώσεις του ΟΑΣΘ.

«Η αγωνία και ο αγώνας μας, είναι, να αντιμετωπίσουμε οριστικά το άγος του ΟΑΣΘ, υπέρ των πολιτών της Θεσσαλονίκης, με απόλυτη κατοχύρωση του δημοσίου και του κοινωνικού συμφέροντος», δήλωσε ο υπουργός ΥΠΟΜΕΔΙ Χρ. Σπίρτζης.

«Αυτό που ζει η χώρα και η Θεσσαλονίκη, είναι ένα εκβιασμός και μία ομηρεία, από μία ληστρική-μονοπωλιακή σύμβαση του ΟΑΣΘ, που σύνηψε δεκαετίες πίσω, το παλαιοκομματικό σύστημα εξουσίας. Μέχρι εδώ όμως. Δε μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και αυτός ο εκβιασμός. Πρέπει να πάρουν όλοι τις ευθύνες τους. Είναι αλήθεια, ότι αυτός που ταλαιπωρείται σήμερα, είναι ο λαός της Θεσσαλονίκης. Και θα συνεχίσει να ταλαιπωρείται, αν αυτή η σύμβαση, αυτός ο εκβιασμός, που γίνεται εδώ και 60 χρόνια, συνεχιστεί. Η συνέχιση της κατασπατάλησης των χρημάτων του ελληνικού λαού με πρόσθετες διεκδικήσεις, με διαιτησίες -που όλως τυχαίως- δικαιώνουν πάντα τον ΟΑΣΘ, με ψέματα και συκοφαντίες προς την κυβέρνηση και το ΥΠΟΜΕΔΙ, το οποίο δε χρωστάει ούτε ένα ευρώ βάσει της ισχύουσας συμφωνίας, έχει τελειώσει», πρόσθεσε ο υπουργός.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

anergoi-oaed-epidoma-anergia.jpg
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
Αύριο ξεκινούν οι αιτήσεις για τα διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής της ΔΥΠΑ για τον Απρίλιο, με νέες θεματικές ενότητες
Δωρεάν εργαστήρια συμβουλευτικής ΔΥΠΑ: Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις- Οι θεματικές
20160812_20pragm_arxaia_0.jpg
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;
Με τον όρο αρχαία ελληνική γλώσσα αναφερόμαστε τη μορφή της ελληνικής γλώσσας, που ομιλούνταν κατά τους αρχαϊκούς χρόνους και την κλασική αρχαιότητα...
Όσα λες είναι ἔπεα πτερόεντα. Μάθε ότι αρχή άνδρα δείκνυσι : Τι σημαίνει ο συνδυασμός αυτός νεοελληνικής και αρχαίας ελληνικής γλώσσας;