Thumbnail
Συντάκτης: efsyn.gr

Στο θέμα της ατιμωρησίας των δραστών τροχαίων δυστυχημάτων επανέρχεται ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» με αφορμή τη θανατηφόρα παράσυρση των δύο φοιτητών στα Χανιά. Ο Σύλλογος στηλιτεύει την απελευθέρωση του δράστη παρά το γεγονός ότι βρέθηκε όχι μόνο να οδηγεί με υπερβολική ταχύτητα αλλά και με υψηλή συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα του. 

Ο σύλλογος «SOS Τροχαία Εγκλήματα» έχει δημιουργηθεί από συγγενείς ανθρώπων που έχουν χαθεί στην άσφαλτο και έχει επανειλημμένα ζητήσει την αυστηροποίηση των ποινών για τους δράστες των τροχαίων και την παύση της ατιμωρησίας ή οποία οδηγεί σε ακόμα περισσότερες τροχαίες παραβάσεις. Για ακόμα μία φορά τονίζεται πως «ο ιστός  προστασίας των δραστών είναι πανίσχυρος και έχει υφανθεί εδώ και χρόνια στην κοινωνική συνείδηση αλλά και στη πολιτική και δικαστική εξουσία».

Αναλυτικά η νέα ανακοίνωση με τίτλο: «Δικαιοσύνη Βασισμένη σε αποδείξεις...»

Στην τελευταία ανακοίνωση του SOS Τροχαία Εγκλήματα που αφορούσε στην απόδοση  κατηγοριών σε βαθμό πλημμελήματος και την απελευθέρωση του δράστη του διπλού φονικού έξω από το Πολυτεχνείο Κρήτης στις 17 Αυγούστου από τον εισαγγελέα Χανίων εστιάσαμε στο προφανές της παραβίασης σε πολύ μεγάλο βαθμό του ορίου ταχύτητος (40km/h) που υπάρχει στην περιοχή γεγονός που επιβεβαίωνε όχι μόνο η εικόνα του ΙΧ του δράστη και τα δεκάδες μέτρα που αυτό εκτόξευσε τα κορμιά των θυμάτων αλλά και τα βίντεο που «διέρρευσαν» αμέσως στο διαδίκτυο και τα ΜΜΕ

Και πιωμένος!!!…έ καί;

Ωστόσο νέο θέμα προέκυψε από τις δηλώσεις του δικηγόρου που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων. Στις 23 Αυγούστου δυο μέρες μετά την απαγγελία των κατηγοριών αποκάλυψε ότι τα αποτελέσματα του αλκοτέστ στο οποίο είχε υποβληθεί ο δράστης αφορούσαν σε μέτρηση σε εκπνεόμενο αέρα και όχι στο αίμα όπως είχε αφήσει να εννοηθεί ο δικηγόρος του δράστη και άρα η συγκέντρωση 0.35 mg/Lπου ανιχνεύτηκε είναι σαφώς πάνω από το νόμιμο όριο που είναι 0.25 mg/l  (για νέους οδηγούς με άδεια οδήγησης μέχρι δυο χρόνια το όριο είναι 0.10 στην μέτρηση στον αέρα – ο 20χρονος δράστης δεν αποκλείεται να ανήκει και σ αυτή την κατηγορία).

Όλα αυτά που γνώριζαν οι δικηγόροι από την δικογραφία προφανώς ήταν σε γνώση του εισαγγελέα. Δύο λοιπόν επιβαρυντικοί παράγοντες (ταχύτητα & αλκοόλ) με αποτέλεσμα δυο θανάτους ανθρώπων και ενός ζώου δεν συνιστούν τίποτα πέραν της αμέλειας…

Έχουμε αναφερθεί διεξοδικά για το θέμα του αλκοόλ και της οδήγησης αναφέροντας μάλιστα και συγκεκριμένα περιστατικά στην Κρήτη με εξωφρενικές συγκεντρώσεις αλκοόλ στο αίμα που σύμφωνα με τις διεθνείς αναλύσεις τεκμηρίωναν αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε θανατηφόρο τροχαίο πολλές φορές και πάνω από 100% και που όλες χαρακτηρίστηκαν ως «αμέλειες» και πλημμελήματα με όσα αυτό συνεπάγεται.

Θα μπορούσαμε επίσης να αναφέρουμε με δεδομένη την ώρα του συμβάντος πως οι σύγχρονες διεθνώς αποδεκτές μελέτες τεκμηριώνουν πως μετά από 16 ώρες αϋπνία τα αντανακλαστικά ενός οδηγού «πέφτουν» στο επίπεδο ενός ανθρώπου που έχει συγκέντρωση αλκοόλ στο αίμα 0.5 g/L και να ζητήσουμε να διερευνηθεί  και αυτή η παράμετρος αλλά βέβαια θα χαρακτηριζόμασταν γραφικοί.

Αναμένουμε βέβαια να δούμε αν και πότε θα γίνει γνωστό το αν το κινητό του δράστη βρίσκονταν σε λειτουργία αμέσως πριν ή και κατά τη σύγκρουση. Είναι κάτι που θα αργήσει πολύ να γνωστοποιηθεί μια και αυτό απαιτεί απόφαση δικαστικού συμβουλίου και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας δεν υπακούν σε εντολές εισαγγελέα (αν δοθούν).

Δυστυχώς και σ αυτή την τραγική υπόθεση ένα ένα εμφανίζονται τα στοιχεία που αποδεικνύουν πως τα τροχαία εγκλήματα μόνο «ατυχήματα» δεν είναι. Και πως ο ιστός  προστασίας των δραστών είναι πανίσχυρος και έχει υφανθεί εδώ και χρόνια στην κοινωνική συνείδηση αλλά και στη πολιτική και δικαστική εξουσία.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panelladikes 2023
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
Τα «Γραπτώς εξεταζόμενα» μαθήματα στις απολυτήριες εξετάσεις της Δ’ τάξης των Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ
Δ’ τάξη Λυκείων ΕΝΕΕΓΥΛ: Τράπεζα Θεμάτων-Τα «Γραπτώς Εξεταζόμενα» μαθημάτων στις απολυτήριες εξετάσεις
royla pispirigkou
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας
Σύμφωνα με την κατηγορία, το κίνητρο για την εγκληματική ενέργεια σε βάρος της κόρης της για την Πισπιρίγκου ήταν συγκεκριμένα «παθογενή»...
Ρούλα Πισπιρίγκου: Σήμερα η απόφαση του Δικαστηρίου για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας