Thumbnail
2o Γυμνάσιο

Μπορεί σποραδικά να προκαλούνται επεισόδια με αφορμή τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στα σχολεία της χώρας, όμως οι εκδηλώσεις υποδοχής λαμβάνουν χώρα κυριολεκτικά παντού. Μετά τα δύο δημοτικά σχολεία του Χαϊδαρίου, τώρα και το 2o Γυμνάσιο Δραπετσώνας υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή, προσφυγόπουλα.\

Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν από νωρίς κρατώντας πλακάτ με τις λέξεις «αλληλεγγύη» και «συνύπαρξη» σε διάφορες γλώσσες, σημαίες και πανό, ώστε να υποδεχθούν τους νέους μαθητές.

Μόλις τα προσφυγόπουλα έφθασαν ξέσπασαν αμέσως θερμά χειροκροτήματα στον χώρο του σχολείου, ενώ πολύχρωμα μπαλόνια υπήρχαν παντού. Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση υποδοχής, στην οποία όλα τα παιδιά τραγούδησαν. Οι καθηγητές και οι μαθητές του σχολείου ετοίμασαν και μοίρασαν δώρα και κεράσματα στα προσφυγόπουλα.

Το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, μέλη της Δημοτικής Αρχής, καθώς επίσης γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων, παρατάξεων και πολλοί αλληλέγγυοι.

Ο Χρήστος Βρεττάκος υπογράμμισε πως "μετά το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα άνοιξε τις αγκάλες της να υποδεχθεί τα παιδιά που δοκιμάζονται από το πόλεμο και τις κακουχίες. Για μας τα προσφυγόπουλα είναι ισότιμα με τα παιδιά μας. Είναι υποχρέωσή μας- το επιτάσσουν η ιστορία μας και οι αρχές που μας διακατέχουν- να σταθούμε στο πλάι τους. Η Δημοτική Αρχή, μαζί με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς καλωσορίζει τα προσφυγόπουλα στις σχολικές της υποδομές".

Ο ίδιος ανέφερε ότι "στον δήμο της προσφυγιάς και των αγώνων, στις γειτονιές του Παύλου Φύσσα, ο ρατσισμός, η ξενοφοβία και ο φασισμός δεν έχουν καμία θέση. Όλοι μαζί θα παλέψουμε να σπάσει το κλίμα φόβου και μισαλλοδοξίας που ορισμένοι- λίγοι- θέλουν να επιβάλλουν".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Άδωνις Γεωργιάδης
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»
Η απάντηση Άδωνι σε Καλλιάνο για τη νοσηλεία του πατέρα του: Σέβομαι τον πόνο κάθε συγγενούς, τηρήθηκε η νόμιμη διαδικασία
Άδωνις διαψεύδει Καλλιάνο: «Κανένας από το νοσοκομείο δεν αδιαφόρησε»