Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Ινης Μεσαρέ "Ο αμετανοητος"


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 22 Οκτώβριος, 2017 - 08:59 | Στην Κατηγορία:

Compagnuccio, μας την έκανες!

   Εσυ , ο τόσο συνεπής και προβλέψιμος έγινες ξαφνικά απρόβλεπτος και βιαστικός αφήνοντάς μας σύξυλους , μάλιστα την ώρα που με τον  Δεδεγκίκα  σχεδιάζαμε την πρώτη φθινοπωρινή σύναξη με τη γνωστή παρέα της Ρώμης, κρασοκατάνυξη, πολιτική ανασκόπιση και σχολιασμός, μακρινές αναμνήσεις,πειράγματα και ρωμάνικα ανέκδοτα με την χαρακτηριστική προφορά και διάλεκτο που τόσο παραστατικά εκφραζόσουν με το αμίμητο χιουμορ σου.

Εμείς, πάντως, σύντομα θα πιάσουμε τραπέζι σ' ένα απο τα γνώριμά μας στέκια, εκεί στο βάθος, στη γωνιά και θα σου τα ψάλουμε δεόντως....

Ακριβέ μας φίλε Ίνη, γνωριστήκαμε  "στου  κύκλου τα γυρίσματα", μέσα απο μια πορεία μεστή απο δρώμενα, συζητήσεις,συμπόρευση,εξάρσεις και απογοητεύσεις αλλά πάντα με την πίστη οτι οφείλει να προσφέρει και η γενιά μας και ο καθένας απο εμάς στον αέναο αγώνα για τις  μεγάλες αξίες και τα πανανθρώπινα ιδανικά. 

Θυμάμαι την πρώτη μας γνωριμία ενα βράδυ στο σύλλογο Κρητών Σπουδαστών , την ταραγμένη περίοδο των Ιουλιανών στην Αθήνα, στο τέλος μιας διαδήλωσης. 'Υστερα στη Ρώμη, το χειμώνα της ίδιας χρονιάς, σε συνάντηση της ΕΔΑ Ιταλίας όπου το βράδυ, συνεχίσαμε σ΄ένα καπηλειό ,με τον αξέχαστο Libero να μας αναλύει το τελευταίο γραπτό του Τολιάτι, το " Μεμοράντουμ της  Γιάλτας " .Θα ξαναβρεθούμε στη Ρώμη λίγους μολις μήνες μετά το πραξικόπημα της Χούντας. 

Βαριά η ατμόσφαιρα, προβληματισμός αλλά και ενθουσιασμός, συζητήσεις και διενέξεις για την επίσημη γραμμή της ΕΔΑ και για το τι να κάνουμε.. . Μετά χαθήκαμε. Είχες φύγει στο Παρίσι και η επόμενη συνάντησή μας -στρατευμένοι τότε στην ΟΜΛΕ -  θα γίνει στην Αθήνα μετά την πτώση της δικτατορίας.Έκτοτε δεν απομακρυνθήκαμε ποτέ. Η σταθερή αμοιβαία εκτίμηση και η καλοπροαίρετη φιλία ήταν πάνω απόλα.

Σε αποχαιρετώ , λοιπόν ,κρατόντας για πάντα το τελευταιο μήνυμά σου με την υπογραφή " Ο αμετανόητος " επιβεβαιώνοντας έτσι το αρβανίτικο κεφάλι σου...

Και τώρα ,στην αναφορά σου μπροστά στον Αρχιστράτηγο Πασά και τον Υπασπιστή του,σαν θα τους συναντήσεις, πές τους πως η Θεσσαλονίκη παραμένει πάντα Ελληνική και ότι του χρόνου στην Διεθνή της Έκθεση τιμώμενη χώρα θα είναι οι ΗΠΑ κι ακόμη πως ,πιθανόν ,στο μέλλον, η πόλη ν΄αποκτήσει και μετρό.....

Καλοτάξιδη η τέφρα σου, φίλε

Στέλιος  Μανούσακας

Αθήνα, 15 Οκτώβρη 2017

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα