Thumbnail
Τι δήλωσε για τα Θρησκευτικά

«Αν κάποια στιγμή καταλάβω ότι δεν με αγαπούν οι αδελφοί μου, θα φύγω και θα πάω εκεί που αγαπάω εγώ καλύτερα, στο μοναστήρι μου», ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ερωτώμενος εάν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της Ιεραρχίας αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις επιλογές του. Όπως σημείωσε, η ψηφοφορία «δεν έχει τέτοια έννοια, αλλά ευχαριστώ τους αρχιερείς, γιατί από τους 62 οι 57 κάθισαν στο πλευρό μου και αυτό με συγκινεί και μου δίνει δύναμη περισσότερη».

Ο διάλογος για τα Θρησκευτικά συνεχίζεται

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ιεραρχίας οι 57 από τους 62 ιεράρχες ψήφισαν υπέρ του διαλόγου με την Πολιτεία για το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο κ. Ιερώνυμος περιέγραψε τη συνεδρίαση της Ιεραρχίας ως μία «πολύ όμορφη και καταπληκτική συνάντηση». Ακόμη πρόσθεσε: «Ακούσθηκαν πολλές απόψεις και καταλήξαμε στα εξής, ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία πάνω σε βασικά σημεία που δεν είναι καινούργια. Ο διάλογος θα ξεκινήσει με αρχή και κομβικό σημείο την συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου στις 5 Οκτωβρίου που έδωσε και την κατεύθυνση ο ίδιος ο πρωθυπουργός και συμφωνήσαμε να σχηματισθούν αυτές οι επιτροπές που θα κάνουν και την συζήτηση. 

Η ψηφοφορία διεξήχθη μετά από πρόταση του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου και αφού προηγουμένως ο Μητροπολίτης Υδρας κ. Εφραίμ περιέγραψε το πλέγμα που πρέπει να διαπερνά τον διάλογο με την πολιτεία για την διδασκαλία του μαθήματος των θρησκευτικών.

Αποφασίσαμε να γίνουν οι επιτροπές, ορίσαμε τα μέλη θα αρχίσει ο διάλογος και πιστεύουμε ότι θα πάει καλά αλλά θα παρακολουθούμε και ως Αρχιερείς και ως μέλη της Διαρκούς Ιερά Συνόδου και ως Ιεραρχία. Περιμένουμε μια άλλη Ιεραρχία που θα δει όλη τη συζήτηση για να καταλήξουμε σε αυτό που όλοι θέλουμε σε συνεργασία με την Πολιτεία στο κείμενο αυτό που θα γίνει το νέο βιβλίο για τα παιδιά μας στα σχολεία».

Ιερώνυμος: «Αγαπώ τον Νίκο Φίλη»

Ταυτόχρονα ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, αναφερόμενος στη διαμάχη του με τον Νίκο Φίλη είπε: «Εγώ τον αγαπώ τον κ. Φίλη, δεν έχω κάτι για το οποίο να αντιμάχομαι και δεν θα πω τίποτε που να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Παραπέμπω τον κ. Φίλη και εσάς σε όσους ήταν παρόντες στην συνάντηση και δεν ήταν λίγοι. Ήταν ο πρωθυπουργός, ο κ. Καμένος, η κ. Γεροβασίλη, οι τρεις Ιεράρχες και ο νομικός σύμβουλος. Να κάνουμε όλοι λάθος; Ψάξτε να δούμε πού είναι η αλήθεια».

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

χυμος
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο
Oι χυμοί φρούτων όταν συνδυάζουν παραπάνω από ένα φρούτο, τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προφυλάσσοντας τον οργανισμό από τις εξωτερικές απειλές
Αντιοξειδωτικοί χυμοί φρούτων για δυνατό ανοσοποιητικό όλο το χρόνο