Thumbnail

Μετά από χρόνια αγώνων οι αρχές της πόλης άνοιξαν τελικά ένα καθορισμένο χώρο φιλικό για σκύλους με όλες τις ανέσεις στη γνωστή και πολυσύχναστη παραλία La platja de Llevant στη Βαρκελώνη.

Μια περιοχή στην άκρη της πόλης με αμμώδη παραλία έχει περιφραχθεί ειδικά για τους τετράποδους φίλους του ανθρώπου έτσι ώστε να μπορούν να τρέχουν ελεύθερα πάνω στην άμμο, να απολαμβάνουν βουτιές στη θάλασσα και άλματα στα κύματα.
Μια έκταση μόλις 1.250 τετραγωνικών μέτρων έχει εξοπλιστεί με state-of-the-art ουρητήρια, βρύσες για να πίνουν νερό τα σκυλιά και ειδικά προσαρμοσμένα ντους για ξέπλυμα από το αλμυρό θαλασσινό νερό και την άμμο.

Η pet friendly παραλία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και θα είναι διαθέσιμη μέχρι τις 15 Σεπτέμβρη στο πλαίσιο ενός πιλοτικού προγράμματος που θα μπορούσε να επεκταθεί και το επόμενο καλοκαίρι.

«Αυτός ο χώρος επιλέχθηκε με ειδικά τεχνικά κριτήρια πρίν από μερικούς μήνες όταν αποφασίσαμε να ανταποκριθούμε στις ιστορικές αιτήσεις των κηδεμόνων σκύλων», δήλωσε η Eva Herrero, Οικολογική Επίτροπος της Βαρκελώνης.
Ο χώρος που μπορεί να φιλοξενεί σήμερα, τουλάχιστον 100 σκυλιά να κυκλοφορούν ελεύθερα, βρίσκεται στην άκρη της 4,5 χλμ. παραλίας Llevant ενώ αναμένεται οι κηδεμόνες των σκύλων να διατηρούν τον έλεγχο των κατοικίδιων ζώων τους και να μαζεύουν τις ακαθαρσίες τους.

Αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα δεν ήταν δημοφιλές με κάποιους ντόπιους να παραπονιούνται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι για να εξασφαλίσουν ότι τα σκυλιά θα διατηρούνται υπό έλεγχο και δεν θα βγαίνουν σε άλλα μέρη της παραλίας ή να ενοχλούν τους λουόμενους.


Άλλοι υποστήριξαν ότι η ορισθείσα ζώνη δεν ήταν αρκετά μεγάλη για να καλύψει μια πόλη που έχει τουλάχιστον 41.000 καταχωρημένα σκυλιά αν και φιλοζωικά ιδρύματα παραδέχθηκαν ότι είναι τουλάχιστον «μια αρχή».
«Δεν είναι πολύ μεγάλος χώρος και τα λίγα σκυλιά που επιτρέπονται θα είναι κάπως περιορισμένα», δήλωσε η Anna Bayle, εκπρόσωπος του Κόμματος Δικαιωμάτων των Ζώων στη Βαρκελώνη.


Οι περισσότερες παραλίες στην Ισπανία πάντως επιβάλουν αυστηρούς περιορισμούς για τα σκυλιά και βαριά πρόστιμα για τους παραβάτες, ενώ πολύ λίγες παραλίες επιτρέπουν τα σκυλιά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Άντε…και στα δικά μας!!

allaboutdog.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω