Thumbnail
Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Detach για δύο μέρες στο Φεστιβάλ Αθηνών, ένα αφιέρωμα στον Μάνο Λοΐζο στην κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» στη Βαρυμπόμπη και ένας περίπατος στην Πλάκα από το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Σκοτεινό μανιφέστο

Μια οπτικοακουστική lecture performace όπου μουσική, εικόνα και κείμενο συνθέτουν ένα μανιφέστο για την πραγματικότητα και το σκοτεινό μας μέλλον παρουσιάζουν οι Detach απόψε και αύριο στο Φεστιβάλ Αθηνών.

Τίτλος: «The Dark Manifesto». Μπροστά σε μια οθόνη και χρησιμοποιώντας ως όπλα τους laptop, μουσικά όργανα, κείμενα, παραμορφωτές ήχου, εικόνες και τη μουσική, οι τέσσερις περφόρμερ διαλύουν και συνθέτουν τις μνήμες και τις προσδοκίες, τη μαγεία και τον φόβο της τεχνολογίας, το ψηφιακό και το πραγματικό.

Πειραιώς 260, Η, στις 21.00. Σκηνοθετούν και παίζουν οι Γιώργος Βαλαής, Μάκης Κεντεποζίδης, Θάλεια Ιωαννίδου, Voltnoi Brege.

Τα παιδιά τραγουδούν Λοΐζο

Στην κατασκήνωση «Χαρούμενο Χωριό» της ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., που εδρεύει στη Βαρυμπόμπη, οι κατασκηνωτές ετοιμάζουν αφιέρωμα στα τραγούδια του Μάνου Λοΐζου.

Απόψε στις 19.30, στο «ξύλινο θεατράκι» της κατασκήνωσης, λίγο πριν από τη λήξη του επισκεπτηρίου των γονέων, κατασκηνωτές ηλικίας έως 12 ετών, μαζί με τους ομαδάρχες τους, θα ερμηνεύσουν έντεχνα και παιδικά τραγούδια του Αλεξανδρινού μουσικοσυνθέτη.

Πλαισιώνει ο Κώστας Θωμαΐδης.

Επιμέλεια-διδασκαλία: Γιάννης Σφυρής.

Στα στενά της Πλάκας

Περίπατο στην υπέροχη Πλάκα οργανώνουν απόψε (19.30) το Greek Cultural Institute και το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα ξεκινήσουν από το μουσείο, θα γνωρίσουν την ιστορία της πόλης και των μνημείων της περιοχής και μόλις βραδιάσει θα επιστρέψουν στην αυλή του μουσείου και θα παρακολουθήσουν αποσπάσματα από παλιές ελληνικές ταινίες που γυρίστηκαν στην οδό Τριπόδων.

Οδηγός θα είναι ο συγγραφέας- δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, Τριπόδων 23, Πλάκα, τηλ. 2103250341. Ταυτόχρονη μετάφραση στα αγγλικά.

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ. Για ομάδες πέντε ατόμων και άνω προβλέπεται έκπτωση 20%. Απαραίτητη κράτηση θέσεων.

ΣΙΝΕΜΑ Επιλογές

Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού
«Star Trek Beyond»

Του Τζάστιν Λιν. Με τους Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Αντον Γέλτσιν, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

«Star Trek Beyond»

Ο Τζέι Τζέι Εϊμπραμς έδωσε νέα ζωή στο πλήρωμα του Εντερπραϊζ το 2013 με το «Star Trek Into Darkness» και τώρα παραδίδει τη σκυτάλη στον Τζάστιν Λιν, ειδήμονα της δράσης όπως έχει αποδείξει στα τέσσερα «Fast & Furious», για να κάνει μια ταινία χαμηλότερων τόνων, πιο επικεντρωμένη στους ήρωες και στην εμβληματική αξία του θρύλου του Star Trek.

ODEON STARCITY, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, VILLAGE ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΓΑΛΑΤΣΙ, ΓΕΡΑΚΑΣ, ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΧΟΛΑΡΓΟΥ, ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΪΔΑΡΙ, ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ, ΟΝΑΡ ΑΝΑΚΑΣΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ CINEMAX ΣΑΡΩΝΙΔΑ, COOL ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑ
«Ο θρύλος του Ταρζάν»

του Ντέιβιντ Γέιτς. Με τους Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Μάργκο Ρόμπι, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, Κριστόφ Βαλτς.

Ο Τζον -Ταρζάν- Κλέιτον και η Τζέιν του επιστρέφουν στην Αφρική για να τα βάλουν με τους αποικιοκράτες.

Κλασική περιπέτεια που γίνεται ξεχωριστή χάρη στο κορμί του Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, που αψηφά και τα cgi και τα θαύματα της φύσης.

VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ODEON STARCITΥ, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ, CINEPOLIS ΓΛΥΦΑΔΑ, ΡΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑ, ΤΡΙΑΝΟΝ ΣΑΡΩΝΙΔΑ
«Η γιορτή της Μπαμπέτ»

του Γκάμπριελ Αξελ. Με τους Στεφάν Οντράν, Γιαρλ Κιούλε, Μπίμπι Αντερσον.

Σε επανέκδοση η βραβευμένη με Οσκαρ Ξενόγλωσσης Ταινίας το 1987, βασισμένη σε μυθιστόρημα της Κάρεν Μπλίξεν, δανέζικη ταινία.

Μια από τις χαρακτηριστικότερες… γαστριμαργικές απολαύσεις στην οθόνη, η «Γιορτή της Μπαμπέτ» καταφέρνει να βλέπεται σχεδόν τριάντα χρόνια μετά την πρεμιέρα της με την ίδια τρυφερότητα και φρεσκάδα.

ΣΙΝΕ ΕΚΡΑΝ, ΣΙΝΕ ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΣΙΝΕ ΟΑΣΙΣ
«Σε ρηχά νερά»

του Γιάουμε Κολέτ-Σέρα. Με την Μπλέικ Λάιβλι.

Ο,τι θα περιμέναμε από μια ταινία τρόμου, όπου μια πανέμορφη και ζουμερή ξανθιά κοπέλα με μπικίνι αναμετριέται μόνη της για μιάμιση ώρα μ’ έναν μεγάλο λευκό καρχαρία που θέλει να την καταπιεί.

Κι επιπλέον στιλ, ένταση, σεβασμός στην παράδοση των b-movies, μια εθιστική πρωταγωνίστρια κι ένας σκηνοθέτης που γνωρίζει τέλεια πώς να πυροδοτεί την αγωνία.

COOL ΤΥΜΒΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΑΣ, ODEON STARCITY, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΠΑΓΚΡΑΤΙ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ, VILLAGE ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, ΚΟΡΑΛΙ CINEMAX, ΝΕΑ ΜΑΣΚΩΤ, 3 ΑΣΤΕΡΙΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟ
«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας»

του Στίβεν Σπίλμπεργκ. Με τους Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ.

Ο Σπίλμπεργκ διασκευάζει Ρόαλντ Νταλ, στη μαγική περιπέτεια ενός ορφανού κοριτσιού κι ενός γίγαντα διαφορετικού από τους άλλους, μια ταινία δημιουργικής ομορφιάς, σκανταλιάρικου χιούμορ και μεγάλης τρυφερότητας. Προβάλλεται και σε 3D.

NOVACINEMA ΟDEON ΓΛΥΦΑΔΑ, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, ODEON STARCITY, CINE ΜΑΡΘΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ, CINE ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
«Τσεκούρι από κόκαλο»

του Σ. Κρεγκ Ζάλερ. Με τους Κερτ Ράσελ, Πάτρικ Γουίλσον, Μάθιου Φοξ, Ρίτσαρντ Τζένκινς.

Τέσσερις άντρες αναλαμβάνουν να σώσουν μια γιατρό από τα χέρια κανίβαλων στην άγρια Δύση. Γουέστερν τρόμου, ένα συναρπαστικό σκηνοθετικό ντεμπούτο που δεν θα μας επιτρέψει να ξεχάσουμε το όνομα του δημιουργού του.

ΔΙΟΝΥΣΙΑ, ΛΑΪΣ, ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΑ
«Ενας προδότης ανάμεσά μας»

της Σουζάνα Γουάιτ. Με τους Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Στέλαν Σκάρσγκααρντ, Ντέιμιαν Λούις.

Βασισμένο σε μυθιστόρημα του Τζον ΛεΚαρέ, μυστήριο κατασκοπίας σε κοσμοπολίτικο περιβάλλον, με προβλέψιμη ιστορία αλλά και δυνατές παρουσίες στο καστ.

ΦΙΛΟΘΕΗ, ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ, ΔΕΞΑΜΕΝΗ, ΧΛΟΗ, ΑΚΤΗ, ΑΜΥΝΤΑΣ, ΑΙΓΛΗ ΣΑΡΩΝΙΔΑ, ΦΙΛΙΠ, ΕΛΛΗΝΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΕΛΛΩ CINEMAX, ΑΘΗΝΑΙΟΝ CINEPOLIS, VILLAGE MALL, VILLAGE PARK ΡΕΝΤΗ, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ

 

Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
zorbas
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»
Η τοποθέτηση του Αχ. Ζορμπά για τη σύλληψη εκπαιδευτικών στη Ρόδο
Αχ. Ζορμπάς για σύλληψη εκπαιδευτικών: «Αντιμετωπίζονται εκπαιδευτικοί σαν κοινοί εγκληματίες»