Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η Νέα Σμύρνη πρωτοπορεί πανευρωπαϊκά στην περιβαλλοντική Εκπαίδευση και Ανακύκλωση


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 13 Απρίλιος, 2018 - 16:15 | Στην Κατηγορία:

Ο δήμος της Νέας Σμύρνης πιστεύει πως τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου, και το αποδεικνύει έμπρακτα καθώς δημιουργεί το 1ο στην Ευρώπη κινητό "Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης".

Η Νέα Σμύρνη πρωτοπορεί σε όλόκληρη την Ευρώπη φιλοξενώντας το 1ο πανευρωπαϊκά κινητό «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» που ξεκινάει την πορεία του για όλη την Ελλάδα από τον συγκεκριμένο δήμο

Όπως επισημαίνει ο Γιώργος Κρικρής, Αντιδήμαρχος Καθαριοτητας - Ανακύκλωσης, το κινητό «ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ» έχει αναπτυχθεί από το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Ατομικό Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών» της ΑΒ Βασιλόπουλος, με στόχο την ανάπτυξη της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών και την εκπαίδευση των δημοτών στα θέματα της βιώσιμης ανάπτυξης και της κυκλικής οικονομίας.

Η ενέργεια που απαιτείται για τη λειτουργία του αυτόματου μηχανήματος ανταποδοτικής ανακύκλωσης μεταλλικών και πλαστικών συσκευασιών, αλλά και των οπτικοακουστικών μέσων του κινητού «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ», εξασφαλίζεται από ειδικό σύστημα φωτοβολταϊκών πάνελς, αξιοποιώντας την ηλιακή ενέργεια, αποτελώντας ένα μοναδικό παράδειγμα «πράσινης και οικολογικής» Δράσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση από την Δευτέρα 16.4.2018 έως την Παρασκευή 20.4.2018 και ώρες 09:00 – 17:00, οι μαθητές του δήμου θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές συσκευασίες (όπως κουτάκια από μπύρες, αναψυκτικά κλπ.) και πλαστικές συσκευασίες (όπως μικρά και μεγάλα μπουκάλια από νερό, χυμούς, γάλα κλπ.), στο εξής σημείο:

  • Πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης

και από την Δευτέρα 23.4.2018 έως την Παρασκευή 27.4.2018 και ώρες 09:00 – 17:00, οι μαθητές σας θα μπορούν να επιστρέφουν για ανακύκλωση μεταλλικές και πλαστικές συσκευασίες, στο εξής σημείο:

  • Κτήμα Δέγλερη, οδός Ευξείνου Πόντου και Σωκίων

Οι μαθητές θα ανακυκλώσουν, θα εκπαιδευτούν μέσα από ειδικά σχεδιασμένο οπτικοακουστικό υλικό και θα αποκτήσουν γνώση για την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος και κερδίσουν μετά από κλήρωση μεγάλα έπαθλα:

  1. ACTION CAMERA

  2. TABLET

  3. ΗΧΕΙΑ BLUETHOOTH

 

Καλέστε στη Γραμμή του Τμήματος Αποκομιδής & Ανακύκλωσης του Δήμου Νέας Σμύρνης, στο τηλέφωνο 1568 & στο 213 2025 872 για να οργανώσουμε τη μεταφορά των μαθητών στο σημείο λειτουργίας του 1ου πανευρωπαϊκά κινητού «ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ».

…γιατί τα παιδιά και το περιβάλλον είναι το μέλλον του κόσμου!

Με εκτίμηση,


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ποιος είναι ο νέος Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Γιώργος Κρικρής

Με εμπειρία την εργασία του στο Υπουργείο Παιδείας και την πολυετή θητεία στον δήμο της Νέας Σμύρνης, ο Γιώργος Κρικρής γίνεται Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στο Υπ Ψηφιακής Πολιτικής.

Διάκριση για τα σχολεία της Νέας Σμύρνης: Πρωτοστατούν στην ανταποδοτική ανακύκλωση

Μαθητές από όλη την Ελλάδα από την Αθήνα έως τη Ρόδο, από τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα έως την Ύδρα και την Αστυπάλαια συμμετείχαν στον ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και ανακύκλωσαν πάνω από 2.000.000 συσκευασίες.Στην 6η θέση οι μαθητές του 1ου Λυκείου Νέας Σμύρνης που κατάφεραν να συγκεντρώσουν 74.000 συσκευασίες, σημαντική ήταν επίσης η συμμετοχή του 8ου Γυμνασίου και 6ου Λυκείου Νέας Σμύρνης.

Τι είναι το sparkSquare που επιστρέφει δριμύτερο στη Νέα Σμύρνη

Το SparkSquare επιστρέφει στη Νέα Σμύρνη στις 25 Φεβρουαρίου στο χώρο εκδηλώσεων του ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης. Παρακάτω ο Γιώργος Κρικής μας εξηγεί δημοτικός σύμβουλος της πόλης, μας εξηγεί περί τίνος πρόκειται!

To SparkSquare ...επιστρέφει στο ΔΙΕΚ Ν. Σμύρνης