Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Η μεγαλύτερη απεργία στην ανθρώπινη ιστορία έγινε στην Ινδία με 180 εκατ. απεργούς


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 4 Σεπτέμβριος, 2016 - 13:01 | Στην Κατηγορία:

Απεργία

Περίπου 180 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ινδία έκαναν απεργία και διαδήλωσαν στις 2 Σεπτέμβρη. Αυτή η μεγαλειώδης απεργία είναι η μεγαλύτερη που έχει γίνει στην ανθρώπινη ιστορία.

Την γενική απεργία προετοίμαζαν για μέρες με διευρυμένη παρέμβασή τους οι συνδικαλιστικές οργανώσεις AITUC, CITU, INTUC, HMS, AIUTUC, TUCC, LPF, AICCTU, UTUC και SEWA.

Οι εργαζόμενοι που συμμετείχαν στην απεργία ήταν μισθωτοί από όλους τους κλάδους, κυρίως όμως από τα Μέσα Μαζικής μεταφοράς, τις τράπεζες, τα ορυχεία Μετάλλου, τον κατασκευαστικό τομέα, και τον δημόσιο τομέα. Ανθρακωρύχοι, εκπαιδευτικοί, εργαζόμενοι σε τράπεζες, μηχανικοί και άλλοι έκαναν απεργία ενάντια στα αντιεργατικά σχέδια της κυβέρνησης Μόντι η οποια το τελευταίο διάστημα προσπαθεί επιθετικά να αναδιαρθώσει το εργασιακό τοπίο ακόμα περισσότερο εις βάρος των εργαζομένων στην προσπάθεια να αναβαθμίσει την ινδική οικονομική ελίτ στον διεθνή καταμερισμό.

Σύμφωνα με αναλυτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δε Ιντου», στη νότια πολιτεία Κεράλα η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική. Μεγάλα ήταν όμως τα ποσοστά συμμετοχής στην πολιτεία Τρίπουρα, όπου στην πρωτεύουσα Αγκαρτάλα μέσα μαζικής μεταφοράς, σχολεία, γυμνάσια, δημόσιες υπηρεσίες έμειναν κλειστές.

Τα συνδικάτα ζητούν αύξηση του κατώτατου μισθού και ασφάλιση των δεκάδων εκατομμυρίων εργαζομένων που δουλεύουν σε θέσεις «μαύρης απασχόλησης». Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή των γυναικών όπου στην Ινδία αποτελούν τον τελευταίο τροχό της αμάξης στο επίπεδων των μισθών και των εργατικών δικαιωμάτων.

Στην Bihar όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα όλα νέκρωσαν. 20 διαδηλωτές συνελήφθησαν αφού επιτέθηκαν σε κυβερνητικά οχήματα στην δυτική Βεγκάλη σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας Anuj Sharma.

Την απεργία στήριξαν μεταξύ άλλων το Κομμουνιστικό κόμμα, το Κομμουνιστικό κόμα (Μαρξιστικό Λενινιστικό), και το κομμουνιστικό κόμμα (Μαρξιστικό). Συνολικά την στήριξαν τα CPI(M), CPI, FB, RSP, SUCI(C), CPI(ML)-Liberation, DSP, SP, RCPI, MFB, BBC, Workers Party, Bolshevik Party, CPI(ML), PDS, CRLI and CPB. 

Τα 17 αριστερά κόμματα της έκαναν κινητοποιήσεις από τις 17 Αυγούστου για αυτή την απεργία.


(Γυναίκες απεργοί)


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Χωρίς τρένα στις 25 και 26 Ιουλίου

Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις για Συλλογικές Συμβάσεις στην εταιρεία Συντήρησης Τροχαίου Σιδηροδρομικού Υλικού

Οι εργαζόμενοι της Fiat απεργούν λόγω... Ρονάλντο!

Καταγγέλουν ότι παραμένουν εδώ και χρόνια με τους ίδιους μισθούς, την ίδια στιγμή που η ιδιοκτησία της εταιρείας προχώρησε σε μία μεταγραφή 100+ εκατομμυρίων!