Thumbnail
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε Μύκονο, Τήνο και Άνδρο λόγω της κακοκαιρίας

Ο «Ξενοφών» προκαλεί προβλήματα και δυσλειτουργίες στις  ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, κλείνει σχολεία ενώ προκαλεί  δεκάδες πτώσεις δέντρων στην Αττική Από το πρωί δεκάδες δρομολόγια πλοίων έχουν ακυρωθεί, ανάμεσα σε αυτά και το πλοίο που επρόκειτο να μεταφέρει τους μετανάστες από τη Μυτιλήνη, ενώ οι Δήμοι Μυκόνου, Τήνου και Άνδρου αποφάσσισαν για προληπτικούς λόγους να κλείσουν αύριο όλες τις σχολικές μονάδες καθώς η ένταση του ανέμου αναμένεται να φτάσει τα 9 και βαθμιαία τα 10 μποφόρ!

Αναλυτικά:

Την αναστολή λειτουργίας για την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018 όλων των σχολικών μονάδων του νησιού λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών αποφάσισε ο δήμος Μυκόνου. Όπως αναφέρθηκε σχετικά στο νησί αναμένεται να επικρατήσουν θυελλώδεις άνεμοι (9 και βαθμιαία 10 μποφόρ).

Νωρίτερα ανάλογη απόφαση είχε λάβει και ο Δήμος Άνδρου. Συγκεκριμένα, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που προβλέπεται να επικρατήσουν τις επόμενες μέρες στην Άνδρο, όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο νησί, το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη (26/9 – 27/9).

Την απόφαση πήρε ο δήμαρχος, ύστερα από σύσκεψη των αρμοδίων (Πυροσβεστική, Λιμεναρχείο, Πολιτική Προστασία, Εθνοφρουρά, Σχολικές Επιτροπές κλπ) στο δημαρχείο Άνδρου. Ο λόγος του κλεισίματος είναι για την προστασία των μαθητών, των γονέων τους και των εκπαιδευτικών, επειδή η ΕΜΥ κάνει λόγο για ανέμους η ένταση των οποίων θα φτάσει και θα ξεπεράσει τα 10 μποφόρ!

Ο Δήμαρχος Τήνου έχοντας υπόψη τις αρμόδιες διατάξεις αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας για μία ημέρα, ήτοι την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018, όλων των σχολικών μονάδων του νησιού, λόγω των έκτακτων δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα και συγκεκριμένα των θυελλωδών ανέμων που προβλέπονται να επικρατήσουν στην περιοχή, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των μαθητών, προς αποφυγή ατυχημάτων.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ποια είναι η ευχή της μάνας με 6 λέξεις και μόνο φωνήεντα

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 19/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗΣ ΜΑΚΡΗ
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις
Υπουργείο Παιδείας: Ανατροπή με νέα σειρά επιλογής στελεχών εκπαίδευσης και συγκρότηση του Συμβουλίου Επιλογής
Υπουργείο Παιδείας: Τροποποιείται η σειρά επιλογής στελεχών - Νέες Προκηρύξεις
2Η ΜΑΡΤΙΟΥ
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821
Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση σχολικών γιορτών της 25ης Μάρτη, για την καλύτερη οργάνωση της διδασκαλίας που αφορά τα...
Σχολεία - Εκπαιδευτικοί: Εκπαιδευτικό υλικό για τη σχολική γιορτή της 25ης Μαρτίου 1821