Thumbnail
Δύο διακρίσεις για την Ελλάδα

Παγκόσμιοι πρωταθλητές αναδείχθηκαν οι ιστιολόοι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής στο Σαταντέρ της Ισπανίας, καθώς μπήκαν στην κούρσα των μεταλλίων όντας το απόλυτο φαβορί για το χρυσό στα 470 και επιβεβαίωσαν τον τίτλο τους.

Δεύτεροι αναδείχθηκαν οι Μπάργκερ και Μαχρ από την Αυστρία με 42 β.π. και τρίτοι οι Ιταλοί Φεράρι και Καλάμπρο που χάρη στην πρωτιά τους στην κούρσα των μεταλλίων κατάφεραν να μπουν στα μετάλλια και να κατακτήσουν το χάλκινο με 43.6.

Ο Τάκης Μάντης δήλωσε μετά την κατάκτηση του χρυσού:

"Στόχος μας σήμερα ήταν να διατηρηθούμε κοντά στους Αμερικάνους και στους Αυστριακούς για να κλειδώσουμε το χρυσό. Και το πετύχαμε. Δουλεύουμε σκληρά για να διατηρηθούμε στην κορυφή και να ανέβουμε ακόμη περισσότερο ως αθλητές με την συνεργασία του προπονητή μας, Μάκη Ωρολογά. Τώρα θα πανηγυρίσουμε στον… αέρα αφού επιστρέφουμε σήμερα στην Ελλάδα".

Αργυρό μετάλλιο για την Καραχάλιου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ιστιοπλοΐας στα Laser Standard

Παράλληλα, μία ακόμη μεγάλη επιτυχία σημείωσε για την Ελλάδα και η Βασιλεία Καραχάλιου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιά, καθώς κατέκτησε τη 2η θέση στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην κατηγορία Laser Standard που διεξήχθη στο Σαταντέρ και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια από την πρώτη ημέρα των αγώνων βρισκόταν μέσα στα μετάλλια. Πέρασε στον αγώνα Medal Race που διεξήχθη το πρωί της Κυριακής και στον οποίο συμμετείχαν οι 10 πρώτες της κατάταξης. 

Στον αγώνα η Καραχάλιου ήταν στην αρχή στις δύο πρώτες θέσεις αλλά όταν άλλαξε η διεύθυνση του ανέμου "έπεσε" στις πιο πίσω.  Όμως διατήρησε την ψυχραιμία της και αντεπιτέθηκε, με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 4η θέση στο Μedal Race και το αργυρό μετάλλιο στη γενική βαθμολογία.  

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα