Thumbnail
Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης

Στην τελετή απονομής των Ελληνικών Βραβείων Γραφιστικής και Εικονογράφησης (ΕΒΓΕ), που έλαβε χώρα στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση την Παρασκευή 20 Απριλίου, οι σχεδιαστές Δημήτρης Παπάζογλου, Γιώργος Τριανταφυλλάκος, Γιώργος Ματθιόπουλος και Axel Peemoeller τιμήθηκαν με τρία βραβεία για τον σχεδιασμό της νέας οπτικής ταυτότητας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Στην ίδια τελετή, ο Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, Δρ. Φίλιππος Τσιμπόγλου, κλήθηκε να απονείμει τα βραβεία εικονογράφησης βιβλίων και εκδόσεων.


Η νέα οπτική ταυτότητα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ) απέσπασε, αρχικά, το πρώτο βραβείο στην κατηγορία Γενικής Γραφιστικής. Μετά από την απονομή 28 βραβείων σε επιμέρους θεματικές κατηγορίες, στο κλείσιμο της βραδιάς, η οπτική ταυτότητα της ΕΒΕ τιμήθηκε με το Χρυσό Βραβείο Γραφιστικής, το οποίο απονέμεται ετησίως στο κορυφαίο έργο γραφιστικού σχεδιασμού της χώρας, καθώς και με το Αριστείο Τυπογραφίας.

Το έργο «Σχεδιασμός Οπτικής Ταυτότητας της ΕΒΕ» ανέλαβαν να υλοποιήσουν οι σχεδιαστές από τις αρχές του 2017, όταν κέρδισαν τον πρότυπο διαγωνισμό που οργάνωσε η ΕΒΕ.

Από το αδύνατο στο εφικτό

Ο Δημήτρης Παπάζογλου παρέδωσε, συμβολικά, το χρυσό βραβείο που κέρδισε η ομάδα του στην Υπεύθυνη Διαχείρισης του έργου, Στεφανία Ξυδιά, η οποία μοιράστηκε την εμπειρία μετάβασης «από το αδύνατο στο εφικτό». Ευχαρίστησε προσωπικά τους συντελεστές του έργου που ανέλαβαν να εισάγουν «όχι ένα στυλ γραφιστικής, αλλά έναν τρόπο σκέψης και δράσης, να εδραιώσουν όχι ένα λογότυπο, αλλά έναν τύπο Λόγου».

Η ομάδα αφιέρωσε το βραβείο, κερδίζοντας το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού, «σε εκείνους που ερευνούν, αμφισβητούν και δημιουργούν νέα μονοπάτια μετάβασης από τη θεωρία στην πράξη. Σε αυτούς που προσεγγίζουν τον ελληνισμό με τόλμη, διαύγεια και αυτογνωσία».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ημεριδα
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»
Οι ομιλητές ανέλυσαν τις διαδικασίες και τα είδη των αδειών που απαιτούνται για την νόμιμη άσκηση επαγγέλματος
ΕΠΑΛ Λέσβου: Ημερίδα «Τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ»