Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

"Χρυσές" δουλειές: Υπάλληλος του ΙΚΑ Παλλήνης είχε στήσει "μπίζνα" με παράνομα ένσημα!


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 14 Ιούλιος, 2017 - 20:03 | Στην Κατηγορία:

Δικογραφία σε βάρος του

Κακουργηματικές κατηγορίες απήγγειλε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών σε βάρος συνταξιούχου, πρώην υπαλλήλου του ΙΚΑ Παλλήνης, καθώς και κατά παντός άλλου υπευθύνου, για υπόθεση πλαστών ενσήμων που παρείχε έναντι αμοιβής σε ασφαλισμένους.

Η δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών και αφορά τα αδικήματα της απάτης, ψευδών βεβαιώσεων και πλαστογραφίας, κατηγορίες που αποδίδονται στον υπάλληλο σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών του Δημοσίου.

Ο κατηγορούμενος συνταξιούχος, σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε μετά από εισαγγελική έρευνα, φέρεται ενόσω υπηρετούσε στο ΙΚΑ να αλλοίωνε καρτέλες ενσήμων ασφαλισμένων, προσθέτοντας, κατά παραγγελία των ενδιαφερομένων, πλαστά ένσημα, τα οποία καταχωρούσε στο ηλεκτρονικό σύστημα.

Στοιχεία της Εισαγγελίας αφορούν τουλάχιστον 31 περιπτώσεις όπου ο υπάλληλος παρενέβη σε καρτέλες ασφαλισμένων, ζημιώνοντας τελικά το Δημόσιο με ποσό που υπολογίζεται στις 300.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος εντόπιζε τους "πελάτες" του μέσω ενός λογιστή που είχε ρόλο μεσάζοντα.

Η δικογραφία ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος έχει εντολή να εντοπίσει οποιονδήποτε εμπλεκόμενο ιδιώτη ή και υπάλληλο του ΙΚΑ.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθώωση Σώρρα για τα 600 δις

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών είχε αθωώσει τον Αρτέμη Σώρρα για το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, σε σχέση με την διαχείριση του εν λόγω ποσού

Καταγγελία για απάτη με φερόμενη ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ

Εξιχνιάστηκε απάτη με ηλεκτρονική σελίδα που έφερε την ονομασία ΑΣΕΠ. Η ιστοσελίδα είχε μάλιστα περιεχόμενο και εμφάνιση που προσομοίαζε στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού.

Στο εδώλιο πανεπιστημιακός γιατρός για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Είχε αποκρύψει ότι διατηρούσε ιδιωτικό ιατρείο και εισέπραττε κανονικά επιδόματα που δεν δικαιούνταν