Thumbnail
Εικόνες από όλη την Ελλάδα

Το έστρωσε στα Γιάννενα

Το πρώτο χιόνι έπεσε και στην πόλη των Ιωαννίνων σήμερα το πρωί με τη θερμοκρασία να κινείται σε αρκετά χαμηλά επίπεδα.

Οι πυκνές νιφάδες αποτέλεσαν έκπληξη για τους κατοίκους που δεν περίμεναν να δουν χιόνι μέσα στο κέντρο της πόλης. Τα γύρω βουνά έχουν ντυθεί, πάντως, στα λευκά χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ωστόσο, στο ορεινό δίκτυο του νομού.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσίευσε η σελίδα «Λατρεύω τα Γιάννενά μου» στο Facebook.

Προβλήματα στην ορεινή Κορινθία

Προβλήματα στην κίνηση των αυτοκινήτων, σε τμήματα του επαρχιακού οδικού δικτύου, έχουν δημιουργήσει οι χιονοπτώσεις που σημειώνονται στην ορεινή Κορινθία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, είναι απαραίτητη η χρήση των αντιολισθητικών αλυσίδων στις εξής επαρχιακές οδούς:

  • Ξυλοκάστρου-Τρικάλων, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Τρικάλων-Καρυάς, από το 1ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Δερβενίου-Γκούρας, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω.
  • Γκούρας-Κιάτου, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Γκούρας-Σαραντάπηχου, έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Γκούρας-Λικουριάς, από το 1ο έως το 18ο χιλιόμετρο.
  • Κιάτου-Γκούρας, από το 13ο χιλιόμετρο και άνω.

Σε όλα τα σημεία βρίσκονται εκχιονιστικά μηχανήματα και εργάζονται συνεχώς, ώστε να είναι προσβάσιμοι οι δρόμοι.

Χιόνια στην ορεινή Αχαΐα

Σε πολλές περιοχές της ημιορεινής και ορεινής Αχαΐας, χιονίζει από τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται όσοι οδηγοί κινούνται στις εθνικές οδούς Πατρών - Καλαβρύτων, μέσω Χαλανδρίτσας και Καλαβρύτων - Αιγίου, μέσω Πτέρης, καθώς και στις επαρχιακές οδούς Καλαβρύτων - Διακοπτού, μέσω Μεγάλου Σπηλαίου, Καλαβρύτων - Κλειτορίας, μέσω Πριόλιθου και μέσω Λουσών, όπως και στον δρόμο που συνδέει τα Καλάβρυτα με το χιονοδρομικό κέντρο.

Πάντως, μηχανήματα της περιφέρειας και των δήμων βρίσκονται σε ετοιμότητα, ώστε να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Επίσης, χιονόπτωση σημειώνεται και στην ορεινή Ναυπακτία, αλλά οι δρόμοι είναι ανοικτοί, ενώ τα μηχανήματα εργάζονται συνεχώς, ώστε να απομακρύνουν τον πάγο από το δρόμο που συνδέει το Αγρίνιο με το Καρπενήσι.

Σε λευκό κλοιό τα Τρίκαλα

Στα λευκά ο και η Λαμία/Φθιώτιδα

Σε λευκό κλοιό βρίσκεται από τα ξημερώματα της Πέμπτης (21/12) η Φθιώτιδα. Το χιόνι ξεκίνησε από τους ορεινούς όγκους της Δυτικής Φθιώτιδας και Λοκρίδας και φυσικά την Όθρυ, όπως αναφέρει το lamiareport.gr

  • Δήμος Αμφίκλειας - Ελάτειας

Αποτέλεσμα της χιονόπτωσης ήταν να μην ανοίξουν τα σχολεία στην Αμφίκλεια, ενώ αντίθετα κανονικά πήγαν στις υποχρεώσεις τους οι μαθητές σε Ελάτεια και Κάτω Τιθορέα όπου υπάρχει χιονόνερο.

Το χιόνι, πάντως, σε αυτήν την πλευρά της Λοκρίδας αποτελεί απαραίτητο ντεκόρ των Χριστουγέννων και ξέρουν να το «εκμεταλλεύονται» για τις δραστηριότητές τους.

Έτσι, τα μηχανήματα λειτουργούν συνεχώς, διατηρώντας το οδικό δίκτυο ανοικτό μέχρι και το Χιονοδρομικό Κέντρο.

Λίγα προβλήματα υπάρχουν μόνο στο εσωτερικό δίκτυο του Μπράλου, όπου το χιόνι έφτασε τους 15 πόντους. Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στο εθνικό δίκτυο, με τις αλατιέρες και τα γκρέιντερ να έχουν πιάσει δουλειά από τη νύχτα.

  • Δήμος Δομοκού

Κλειστά παρέμειναν τα σχολεία στο Δήμο Δομοκού για τις περιοχές του Δομοκού και της Ομβριακής. Αντίθετα, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο Νέο Μοναστήρι.

Μηχανήματα της Περιφέρειας ενεργούν και έχουν κρατήσει καθαρό το οδόστρωμα, ενώ τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται στο εσωτερικό δίκτυο των πιο ορεινών χωριών. Εκεί έχουν φτάσει μηχανήματα του δήμου και θα ενεργούν μέχρι την ύφεση των φαινομένων.

Η απότομη μεταβολή του καιρού, πάντως, ίσως στοιχίσει και τα επίσημα εγκαίνια του Ε65, που είναι έτοιμος να δοθεί αύριο το πρωί στην κυκλοφορία.

  • Δήμος Μακρακώμης

Ιδιαίτερα πυκνή είναι η χιονόπτωση στον δήμο Μακρακώμης. Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε τα σχολεία να λειτουργήσουν κανονικά ακόμη και το δημοτικό του Τυμφρηστού.


Οι εικόνες από τη σήραγγα «Παύλος Μπακογιάννης» είναι ενδεικτικές για τη χιονόπτωση που επικρατεί στο ορεινό κομμάτι του δήμου.

  • Δήμος Στυλίδας

Χιόνι είδαν και στην Ανατολική Φθιώτιδα και ειδικά στις ορεινές περιοχές, χωρίς μέχρι τώρα να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Κανονικά λειτουργούν τα σχολεία σε όλον τον δήμο. Τα μηχανήματα του δήμου Στυλίδας είναι σε επιφυλακή να βοηθήσουν όπου χρειαστεί.

  • Δήμος Λοκρών

Χιόνι στα ορεινά για τον δήμο Λοκρών που παραμένει σε επιφυλακή για το επόμενο τριήμερο, σύμφωνα με το επίσημο δελτίο της Πολιτικής Προστασίας.

Κανονικά λειτουργούν κι εδώ όλα τα σχολεία.

  • Δήμος Μώλου - Αγίου Κων/νου

Ο χιονιάς έφτασε ακόμη και στις όμορφες παραλίες Μώλου - Καμένων Βούρλων και Αγίου Κων/νου χωρίς όμως να υπάρχει διάθεση να το στρώσει.

Αντίθετα, στα ορεινά τα βουνά άσπρισαν χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα.

Νωρίτερα, το πρωί, τα μηχανήματα στην εθνική οδό έπιασαν δουλειά στις σήραγγες του Αγίου Κωνσταντίνου, όπου δόθηκε και η μεγαλύτερη προσοχή.

Κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής στο δίκτυο και τα σχολεία λειτουργούν κανονικά σε όλον τον δήμο.

Χιόνισε και στην Πάρνηθα

Η χιονόπτωση στην περιοχή δικαιολογεί και την πτώση της θερμοκρασίας στην Αττική, την οποία είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι, τονίζοντας ότι στο νομό θα φτάσουν ψυχρές αέριες μάζες από τα βόρεια. 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα