Thumbnail
Αλεξανδρούπολη

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας, πανεπιστημιακός ιατρός του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, κατόπιν καταγγελίας ασθενούς για χρηματισμό. 

«Υπάρχουν αναφορές για χρηματισμό, ωστόσο η μεγάλη πλειονότητα των ασθενών που είναι θύματα εκβιασμού, μπροστά σ' ένα χειρουργείο λιγότερο ή περισσότερο επικίνδυνο, δεν τολμούν να προχωρήσουν σε επώνυμη καταγγελία φοβούμενοι ότι δεν θ' αντιμετωπιστεί σωστά το πρόβλημα υγείας τους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Έβρου, στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Αδαμίδης, ο οποίος είχε βρεθεί αντιμέτωπος με παρόμοιο περιστατικό, ένα χρόνο πριν και μόλις μία εβδομάδα μετά την ανάληψη της διοίκησης, όταν συνελήφθη για χρηματισμό γιατρός του ΕΣΥ. «Ο ασθενής που τότε κατήγγειλε τον ΩΡΛ, χειρουργήθηκε στο νοσοκομείο μας, παρακολουθείται και είναι πάρα πολύ καλά», σημειώνει ο κ. Αδαμίδης.

Ο ίδιος τονίζει ότι η απάντηση τόσο της διοίκησης όσο και του υπουργείου, στις ανησυχίες των ασθενών ως προς την αντιμετώπιση που θα έχουν την επομένη της καταγγελίας τους, είναι ότι «εγγυούμαστε την ασφαλή αντιμετώπιση του ασθενούς από γιατρό ίδιας ειδικότητας στο ίδιο νοσοκομείο ή σε άλλο νοσοκομείο. Εάν ο ασθενής επιθυμεί να χειρουργηθεί στο ίδιο νοσοκομείο, το αναλαμβάνει η διοίκηση, εάν για λόγους ψυχολογικούς επιλέξει να χειρουργηθεί σε άλλο νοσοκομείο τότε ο υπουργός αναλαμβάνει να τον παραπέμψει κατά προτεραιότητα σ' ένα άλλο νοσοκομείο της χώρας και να χειρουργηθεί εκεί ασφαλώς».

Τέλος ο διοικητής του ΠΓΝΑ υπογραμμίζει πως «ευτυχώς δεν είναι όλοι οι γιατροί διεφθαρμένοι, υπάρχει και μεγάλος αριθμός γιατρών που κάνουν τη δουλειά τους ευσυνείδητα και με τελείως επιστημονικό τρόπο». Διαβεβαιώνει δε ότι «σε κάθε περίπτωση είναι θωρακισμένος αυτός ο οποίος κάνει την καταγγελία», συγχαίρει «αυτούς που βρήκαν το θάρρος και την έκαναν γιατί έτσι μόνο θα σπάσει το απόστημα και θα το καθαρίσουμε». Τέλος, διαμηνύει πως «το υπουργείο και η διοίκηση θα φανούν αμείλικτοι σε τέτοια περιστατικά, όποιος έχασε τον ύπνο του δικαίως τον έχασε».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
ερασαμους
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»
Τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί αφορούσαν την περιβαλλοντική ρύπανση, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και την κλιματική...
Erasmus+: Το 32ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Green Revolution the Best Solution»