Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χαϊδάρι: Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα στο 5ο και 9ο δημοτικό (Βίντεο)


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 19:45 | Στην Κατηγορία:

Τα 80 προσφυγόπουλα θα διδαχθούν ελληνικά αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική, μαθηματικά και θεατρική αγωγή

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στα προσφυγόπουλα γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και συλλογικότητες στο 5ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.

Τα 80 προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά πέρασαν σήμερα τις πόρτες των σχολείων για πρώτη φορά για να διδαχθούν ελληνικά αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική, μαθηματικά και θεατρική αγωγή από τις 14:00 έως τις 18:00.

Στα σχολεία βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, όπου συνόδευσαν τους «νέους» μαθητές και τους μοίρασαν σχολικά είδη. Μαζί με τη Δημοτική Αρχή βρέθηκε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης που έδωσε παιχνίδια  στα προσφυγόπουλα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θεατρική παράσταση και τραγούδια από τους μαθητές για τα προσφυγόπουλα μέσα στα σχολεία.

Οι συγκεντρώσεις υποδοχής των προσφυγόπουλων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές καλούν και συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

Παράρτημα Χαϊδαρίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαϊδαρίου, Σωματείο Εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο, σωματείο εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Παράρτημα Αιγάλεω -Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος ΟΓΕ), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαϊδαρίου, Α.Ο. Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Παλαίμαχοι Α.Ο. Θριάμβου Χαϊδαρίου, Α.Ο. Αστέρας Χαϊδαρίου, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας, Σύλλογος Ξιφασκίας Α.ΞΙ.Α., Σύλλογος Πυργουσών Αττικής, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιού Δαφναίων Απόλλων, Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αφαίας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας, Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Φίλων της Φύσης, «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και το Αλληλέγγυο Στέκι «Το Καπνισμένο Τσουκάλι».

Πηγή βίντεο: Youtube 902.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ξεκίνησε το 9ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

Μαθητές και μαθήτριες από τη Συρία και το Αφγανιστάν, παιδιά προσφύγων που ζουν σε Κέντρα Φιλοξενίας και φοιτούν σε ΔΥΕΠ, «άνοιξαν» τις εργασίες του Συνεδρίου

Συμβολική διάκριση των προσφυγόπουλων της Μόριας στο διαγωνισμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου

Η ανάγκη ένταξης σε ένα βασικό σύστημα εκπαίδευσης είναι αυτή που οδήγησε στην προσπάθεια, στον σχεδιασμό και τελικά στην υλοποίηση ενός προγράμματος με προσφυγόπουλα που συμμετείχαν στον διαγωνισμό του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς Πηλίου zagorin με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ένα μήλο την ημέρα....». Η συμμετοχή των παιδιών, αλλά και η διάκριση τους με ειδική μνεία συμμετοχής, στον διαγωνισμό που τελούσε υπό την αιγίδα των υπουργείων Παιδείας και Υγείας έγιναν βήμα εξωστρέφειας και μοχλός εξοικείωσης της κοινωνίας με τα προσφυγόπουλα.

Ζεστό καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων στη Φιλιππιάδα

Συγκινητική ήταν και η παρουσία ελληνόπουλων συμμαθητών τους από το Μουσικό Σχολείο και το 2ο Γυμνάσιο Πρέβεζας.