Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Χαϊδάρι: Θερμή υποδοχή στα προσφυγόπουλα στο 5ο και 9ο δημοτικό (Βίντεο)


Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 17 Φεβρουάριος, 2017 - 19:45 | Στην Κατηγορία:

Τα 80 προσφυγόπουλα θα διδαχθούν ελληνικά αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική, μαθηματικά και θεατρική αγωγή

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν στα προσφυγόπουλα γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικοί, φορείς και συλλογικότητες στο 5ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.

Τα 80 προσφυγόπουλα από το Κέντρο Φιλοξενίας Σκαραμαγκά πέρασαν σήμερα τις πόρτες των σχολείων για πρώτη φορά για να διδαχθούν ελληνικά αγγλικά, πληροφορική, γυμναστική, μαθηματικά και θεατρική αγωγή από τις 14:00 έως τις 18:00.

Στα σχολεία βρέθηκε αντιπροσωπεία της Δημοτικής Αρχής Χαϊδαρίου, με επικεφαλής τον δήμαρχο, Μιχάλη Σελέκο, όπου συνόδευσαν τους «νέους» μαθητές και τους μοίρασαν σχολικά είδη. Μαζί με τη Δημοτική Αρχή βρέθηκε και η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της πόλης που έδωσε παιχνίδια  στα προσφυγόπουλα.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση με θεατρική παράσταση και τραγούδια από τους μαθητές για τα προσφυγόπουλα μέσα στα σχολεία.

Οι συγκεντρώσεις υποδοχής των προσφυγόπουλων θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες. Σε αυτές καλούν και συμμετέχουν οι παρακάτω φορείς:

Παράρτημα Χαϊδαρίου ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ Χαϊδαρίου, Σωματείο Εργαζομένων στο «ΑΤΤΙΚΟ» νοσοκομείο, σωματείο εργαζομένων στο ΨΝΑ Δαφνί, Σωματείο Εργαζομένων στο ΨΝΑ Δρομοκαΐτειο, Παράρτημα Αιγάλεω -Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, Παράρτημα Αιγάλεω - Χαϊδάρι - Αγ. Βαρβάρα του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ, Εμπορικός Επαγγελματικός Σύλλογος Χαϊδαρίου, Προοδευτικός Σύλλογος Γυναικών Χαϊδαρίου (μέλος ΟΓΕ), Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Χαϊδαρίου, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Βρεφονηπιακών Σταθμών Χαϊδαρίου, Α.Ο. Θρίαμβος Χαϊδαρίου, Παλαίμαχοι Α.Ο. Θριάμβου Χαϊδαρίου, Α.Ο. Αστέρας Χαϊδαρίου, Α.Ε. Χαϊδαρίου, Αθλητικός Σύλλογος Αχιλλέας, Σύλλογος Ξιφασκίας Α.ΞΙ.Α., Σύλλογος Πυργουσών Αττικής, Σύλλογος Θεσσαλών Χαϊδαρίου, Σύλλογος Ηπειρωτών Χαϊδαρίου, Ένωση Μακεδόνων Δυτικής Αττικής, Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνιού Δαφναίων Απόλλων, Εστία Κρητών Χαϊδαρίου, Πολιτιστικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός Σύλλογος Αφαίας, Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας, Σύλλογος Γονέων 2ου Γυμνασίου, Κέντρο Λαογραφίας και Πολιτισμού Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Φίλων της Φύσης, «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» και το Αλληλέγγυο Στέκι «Το Καπνισμένο Τσουκάλι».

Πηγή βίντεο: Youtube 902.gr


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Προσπαθούν να βρουν 11χρονη προσφυγοπούλα μέσα από τις ζωγραφιές της

Η Σελίνα ζωγράφισε τα αιματηρά βιώματά της, σκιτσάροντας μόνο πνιγμούς, νεκροταφεία προσφύγων, βία και δάκρυα

"Ρατσισμός είναι να κρίνεις κάτι που τυχαία δεν είσαι"

Μαθητές του Λυκείου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής μοίρασαν σε προσφυγόπουλα είδη προσωπικής καθαριότητας, τροφή, νερό και παιχνίδια

Ένα 17χρονο κορίτσι αφήνει πίσω της τα ανεξίτηλα σημάδια του πολέμου και της Ειδομένης

Αποτέλεσε ένα από τα χαρακτηριστικά πρόσωπα της προσφυγιάς στην Ειδομένη, αφού οι βομβαρδισμοί στη Συρία την είχαν αφήσει με ανεξίτηλα σημάδια στο μάγουλό της και χωρίς όραση από το δεξί της μάτι. 

Μετά από έναν και πλέον χρόνο στην Ελλάδα, η 17χρονη Χάγια με τη μητέρα και τον αδερφό της, αποχαιρέτησε σήμερα τη χώρα που την αισθάνθηκε, όπως λέει, "πατρίδα της" και έφυγε από το "Ελ. Βενιζέλος", στο πλαίσιο του προγράμματος οικογενειακής επανένωσης, για να συναντήσει την υπόλοιπη οικογένεια στην Γερμανία.