Thumbnail
Ρατσιστικό παραλήρημα στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου

Ένα πρωτοφανές περιστατικό ρατσιστικού παραληρήματος και μισαλλοδοξίας και μάλιστα σε βάρος ενός μικρού προσφυγόπουλου που πρόκειται να πάει στο νηπιαγωγείο εκδηλώθηκε πρόσφατα και έρχεται σήμερα, Τρίτη 10 Απριλίου 2018, στο φως της δημοσιότητας.

Το περιστατικό συνέβη στο 11ο νηπιαγωγείο Χίου, στην περιοχή των φυλακών Χίου και αφορά καταγγελία στην οποία προέβη ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων κατά της εγγραφής ενός παιδιού από το Ιράκ και την οποία απευθύνει στην διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου και στον δήμο Χίου.

Αφού περιγράφει το ιστορικό της εγγραφής του μικρού παιδιού, ο Σύλλογος συγκάλεσε έκτακτη γενική συνέλευση στις 26 Μαρτίου 2018 για να εξετάσει το θέμα και ε συνεχεία προβαίνει στις ακόλουθες διαπιστώσεις:

Το προσφυγόπουλο δεν μιλά την ελληνική γλώσσα και ως εκ τούτου θα είναι προβληματική η ένταξή του στο νηπιαγωγείο.

Εγείρουν θέμα επάρκειας των εμβολίων που έχει κάνει και επισείουν τον κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε άλλα παιδιά ή και σε ηλικιωμένους.

Θέτουν θέμα επάρκειας και καταλληλότητας των χώρων του συγκεκριμένου νηπιαγωγείου επειδή υπάρχουν πολλά παιδιά και προτείνουν αν δεν μπορεί να πάει το παιδί σε ειδική δομή με ομόγλωσσα παιδιά, τότε να πάει σε άλλο όμορο νηπιαγωγείο με λιγότερα παιδιά.

Και το αποκορύφωμα της μισαλλοδοξίας έρχεται με το εξής: «Η περίοδος εγγραφής και η ένταξη ενός παιδιού μουσουλμάνου τις μέρες του Άγιου Πάσχα, της μεγαλύτερης χριστιανικής γιορτής, που τα παιδιά εργάζονται πάνω σ΄ αυτό το θέμα, βλέπουν βίντεο και συζητούν με τις νηπιαγωγούς, μας προβλημάτισε αρκετά επίσης».

Το κείμενο φέρει περί τις 25 υπογραφές μελών του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς και γονέων και κηδεμόνων και είναι το ακόλουθο:

Πηγή: astraparis.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ