Thumbnail
Λέσβος

Ιδιαίτερα αναγνωρίσιμος στην τοπική κοινωνία της Λέσβου είναι τελικά ο άνθρωπος με το γαλάζιο μπλουζάκι, ο οποίος φαίνεται να πρωτοστατεί στην επίθεση των χρυσαυγιτών και άλλων ακροδεξιών εναντίον των γυναικών στη Μυτιλήνη, εκ των οποίων η μία κατέληξε στο νοσοκομείο.

Ο ίδιος, όπως φάνηκε και χτες στις σχετικές φωτογραφίες που δημοσίευσε η «Εφ.Συν.», συμμετείχε ενεργά και στην αντιπαράθεση που ξέσπασε ανάμεσα σε πολίτες της Λέσβου με αφορμή την υποστολή της σημαίας.

Το άτομο με το γαλάζιο μπλουάζκι ενώ συμμέτεχει στη συγκέντρωση για την σημαία

Ωστόσο, δεν πρόκειται για κάποιο περιθωριακό στοιχείο, όπως αυτά που συνήθως στελεχώνουν τα τάγματα εφόδου, αλλά για διακεκριμένο επιχειρηματία του τουριστικού τομέα, ο οποίος διατηρεί τουριστικό γραφείο στη Μυτιλήνη και μάλιστα στην καρδιά της περιοχής όπου είχαν κατασκηνώσει πρόσφυγες το καλοκαίρι του 2015.

Ισως για κάποιους να αρκούσε αυτό το γεγονός για να δικαιολογήσει το μένος που δείχνει εναντίον των προσφύγων, αφού θα υπέθεταν ότι πιθανόν να έχει υποστεί μεγάλη ζημιά από τότε, συν τη ζημιά από την πτώση του τουρισμού γενικά στο νησί το καλοκαίρι του 2016.

Ωστόσο, μάρτυρες εκείνη της πρώτης περιόδου διαβεβαιώνουν για το αντίθετο.

Ο συγκεκριμένος, μας έλεγαν, ναι μεν βρέθηκε στην καρδιά του προβλήματος, αλλά τότε ακόμη οι πρόσφυγες έφευγαν κατά χιλιάδες καθημερινά από το νησί, φτάνοντας τις 500.000 σε ένα χρόνο.

Και όπως ήταν φυσικό, οι περισσότεροι έκοβαν εισιτήρια από τα πιο κοντινά σε αυτούς γραφεία. Ενα εκ των οποίων ήταν του εικονιζόμενου «αγανακτισμένου»…

Λαβράκι όμως αποδείχτηκε ακόμη μία φωτογραφία από αυτές που αφορούν την επίθεση των χρυσαυγιτών στις τέσσερις γυναίκες, που όπως είπαμε κατέληξε στον τραυματισμό της μίας εξ αυτών.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ένας από αυτούς που φαίνεται πλάτη στη φωτογραφία (με γαλάζιο αμάνικο) διακρίνεται και σε παλαιότερη φωτογραφία που είχε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η Χ.Α. Λέσβου πριν από τρία χρόνια, έπειτα από δράση της στη Θέρμη.

Στοιχεία δηλαδή ικανά να οδηγήσουν την Αστυνομία Λέσβου στην αναζήτηση των δραστών. Αναμένουμε λοιπόν τα αποτελέσματα των ερευνών που, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, έχουν ήδη ξεκινήσει.

 

Πηγή: Γιώργος Παγούδης - Εφημερίδα των Συντακτών

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και στην προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κλάδου», τονίζουν οι...
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»