Thumbnail
6η Δεκέμβρη (δολοφονία Γρηγορόπουλου) και επίσκεψη Ερντογάν

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στην ΓΑΔΑ για τον σχεδιασμό και την λήψη μέτρων ενόψει των διαδηλώσεων που θα γίνουν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, στην επέτειο θανάτου του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, αλλά και το διήμερο που ακολουθεί (Πέμπτη και Παρασκευή) για την επίσκεψη Ερντογάν που θα θυμίζει τα μέτρα Ομπάμα.

Σε ό,τι αφορά την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου 2008, από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού, Επαμεινώνδα Κορκονέα, στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα στα Εξάρχεια, στα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ., θα συμμετάσχουν τουλάχιστον 2.500 αστυνομικοί από δυνάμεις Τάξης και Ασφάλειας.

Στόχος είναι η διακριτική αλλά αυστηρή παρουσία, με πρόθεση ακόμα και αν γίνουν επεισόδια, αυτά να μην «εξαπλωθούν» στο κέντρο της πόλης και μάλιστα τις ημέρες αυτές που τα καταστήματα δίνουν αγώνα επιβίωσης… και σε κάθε περίπτωση αν αυτό είναι δυνατόν να περιοριστούν στα Εξάρχεια.

Μέτρα που θα θυμίζουν Ομπάμα και όχι Μακρόν για τον Ερντογάν

Αν και τα μέτρα για τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν που επισκέπτεται την χώρα μας στις 7 και 8 Δεκεμβρίου είναι υπό τελική διαμόρφωση και σε συνεννόηση με την φρουρά του Τούρκου Προέδρου, υπολογίζεται πως θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων και σε αυστηρότητα θα θυμίζουν την επίσκεψη Ομπάμα.

Ίσως και θα την υπερβαίνουν, εξαιτίας της μάλλον χαμηλής λαοφιλίας στο πρόσωπό του, εν αντιθέσει π.χ. με τον Γάλλο ομόλογό του Μακρόν που κατάφερε ακόμα και να περπατήσει μέσα στο πλήθος.

Τέτοιες εικόνες είναι δεδομένο ότι δεν θα δούμε με τον Τούρκο Πρόεδρο αφού αποτελεί στόχο για πολλούς και έτσι τα μέτρα θα είναι δρακόντεια από το διεθνές αεροδρόμιο των Σπάτων «Ελ. Βενιζέλος», με ελεύθερους σκοπευτές σε αυτό και κατά μήκος της διαδρομής του το πρωί της Πέμπτης, προς το κέντρο της Αθήνας.

Ο Τούρκος Πρόεδρος θα  καταλύσει σε κεντρικότατο ξενοδοχείο της Πλατείας Συντάγματος και οι μετακινήσεις του αναμένεται να είναι ελάχιστες και κυρίως γύρω από το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου, για τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Για όσους τυχόν βρεθούν στο κέντρο αυτές τις ώρες και ημέρες και ανακαλύψουν ότι το κινητό τους τηλέφωνο δεν λειτουργεί, να γνωρίζουν ότι θα εφαρμοστεί και πάλι η τεχνολογία με τα «jammer» που μπλοκάρουν τα κινητά τηλέφωνα για λόγους ασφαλείας.
Το Σύνταγμα και η γύρω περιοχή θα θυμίζει αστυνομοκρατούμενη περιοχή και βέβαια θα είναι αδύνατη η παραμικρή προσέγγιση ακόμα και πεζών με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Οι δρόμοι θα παραδίδονται στην κυκλοφορία μόνο τις ώρες που θα βρίσκεται εντός των Προεδρικού Μεγάρου και του Μεγάρου Μαξίμου και ανάλογα με τις συνθήκες που θα επικρατούν και θα κρίνει εκείνη την στιγμή το Κέντρο Επιχειρήσεων στην ΓΑΔΑ.

Πυροτεχνουργοί, άντρες της Αντιτρομοκρατικής, άντρες της Ασφάλειας, της ΕΚΑΜ και διαφόρων άλλων Υπηρεσιών θα σαρώσουν και σαρώνουν διαρκώς την περιοχή που θα βρίσκεται ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το έως τώρα πρόγραμμα, αναμένεται να αναχωρήσει για την χώρα του, την επόμενη ημέρα, δηλαδή το πρωί της Παρασκευής.

Πηγή: news247

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

farmakopoios
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
Εκτός λειτουργίας η ΗΔΙΚΑ την Κυριακή - Αδυναμία εκτέλεσης συνταγών
ΗΔΙΚΑ: Εκτός λειτουργίας οι υπηρεσίες την Κυριακή – Αγωνία εκφράζουν οι φαρμακοποιοί Αττικής
aksoniki_tomografia
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...
Γιατί δεν λειτουργεί όλες τις μέρες ο αξονικός τομογράφος στο νοσοκομείο Κιλκίς, παρόλο που υπάρχει πάντα ακτινολόγος σε βάρδια;
Ακτινολόγοι που δεν ξέρουν να διαβάζουν αξονικές και άλλα παράδοξα...