Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Forbes: Τρεις Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 22:51 | Στην Κατηγορία:

Εκδόθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου όπου στην κορυφή για άλλη μια χρονια βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς.

Στην γνωστή κατάταξη βρίσκονται και τρία ελληνικά ονόματα. Οι τρεις Έλληνες που συγκαταλέγονται στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το αμερικάνικό περιοδικό Frobes είναι  ο Φιλίππος Νιάρχος, του Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Σπύρος Λάτσης, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μιας πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα 'EFG International', στον ενεργειακό όμιλο 'Ελληνικά Πετρέλαια' και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων 'Lamda Development'.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Αυτοί είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι ηθοποιοί του Hollywood σύμφωνα με το Forbes

Ο πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός στον κόσμο είναι και «με τη βούλα» ο Αμερικανός Mark Wahlberg (φωτό), ξεπερνώντας τον Dwayne Johnson, σύμφωνα με την σχετική λίστα του περιοδικού Forbes.