Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Forbes: Τρεις Έλληνες στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 20 Μάρτιος, 2017 - 22:51 | Στην Κατηγορία:

Εκδόθηκε η λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου όπου στην κορυφή για άλλη μια χρονια βρίσκεται ο Μπιλ Γκέιτς.

Στην γνωστή κατάταξη βρίσκονται και τρία ελληνικά ονόματα. Οι τρεις Έλληνες που συγκαταλέγονται στους πιο πλούσιους ανθρώπους του κόσμου σύμφωνα με το αμερικάνικό περιοδικό Frobes είναι  ο Φιλίππος Νιάρχος, του Αριστοτέλης Μυστακίδης και ο Σπύρος Λάτσης, με συνολική περιουσία 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πλουσιότερος Έλληνας, (814η θέση), είναι ο Φίλιππος Νιάρχος, με περιουσία περί τα 2,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Σύμφωνα με το Forbes, ο κ. Νιάρχος είναι από τους πλουσιότερους εφοπλιστές του κόσμου, αλλά και κάτοχος μιας πολύ σπουδαίας συλλογής έργων τέχνης (Βαν Γκογκ, Πικάσο, Γουόρχολ κά).

Δεύτερος πλουσιότερος Έλληνας (973η θέση) είναι ο Αριστοτέλης Μυστακίδης με περιουσία 2,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο κ. Μυστακίδης, με ελληνική και βρετανική υπηκοότητα είναι διευθυντής και μέτοχος (3%) της εταιρείας μεταλλευμάτων Glencore.

Στην 1098η θέση των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη βρίσκεται επίσης το όνομα του εφοπλιστή Σπύρου Λάτση, που διαθέτει, εκτός από 12 μεγάλα πετρελαιοφόρα και πλοία μεταφοράς υγροποιημένου αερίου, καθώς και επενδύσεις στην ελβετική τράπεζα 'EFG International', στον ενεργειακό όμιλο 'Ελληνικά Πετρέλαια' και στην εταιρεία ανάπτυξης, επένδυσης και διαχείρισης ακινήτων 'Lamda Development'.

loading...

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Η αποκαθήλωση του αυτοκράτορα - Ο Bill Gates παραχωρεί τη θέση του στον mr Zara

Απκαθήλωση του αυτοκράτορα. Ο Bill Gates κατέχει επί σειρά ετών τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου παγκοσμίως, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, παύει πλεόν να τον κατέχει. Αυτή τη φορά είναι η σειρά του Ισπανού μεγιστάνα και ιδρυτή των καταστημάτων ρουχισμού Zara, Amancio Ortega, να καθίσει στο θρόνο.

Σύμφωνα με το Forbes, ο πολυ-δισεκατομμυριούχος ιδρυτής των Zara κατάφερε να εκθρονίσει τον Bill Gates και να γίνει ο ίδιος ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη, με περιουσία 79,8 δισ. δολάρια.

Forbes: «Τσαπατσουλιά μεγαλύτερη από την Lehman Brothers η απόφαση για την Κύπρο»

Η απόφαση για την Κύπρο ήταν «τσαπατσουλιά» μεγαλύτερη και από την κατάρρευση της Lehman Brothers, γράφει το περιοδικό  Forbes, επισημαίνοντας ότι με αυτή την απόφαση, το Γιούρογκρουπ κατάστρεψε τον κύριο άξονα του τραπεζικού συστήματος, την εγγύηση των καταθέσεων.