Thumbnail
Εντύπωση προκαλεί ότι οι επιτιθέμενοι φασίστες τον έβριζαν χυδαία χαρακτηρίζοντάς τον "ημίαιμο"!

Επίθεση εν ώρα εργασίας δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Κοκοβλής, ο οποίος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό στο Σύνταγμα.

O Nικόλας Κοκοβλής είναι 25 χρόνων. Εδώ κι έναν χρόνο συνεργάζεται με την εφημερίδα και με ξένο πρακτορείο ως free lancer φωτορεπόρτερ.

Όπως δηλώνει ο ίδιος, «Ενας άνθρωπος με κράνος πιάνει το λουρί της μηχανής μου και με τραβάει προς τη μεριά του. Τότε βλέπω ότι έχει άλλους δέκα κρανοφόρους πίσω του», μας αφηγείται ο Νικόλας.

«Φορούσαν μαύρες μπλούζες με ελληνικές σημαίες και ορισμένοι και στρατιωτικά παντελόνια. Ενας από αυτούς με χτύπησε με καδρόνι στο γοφό. Μου ζήταγαν την ταυτότητά μου, ρώταγαν από πού είμαι και ήθελαν να μάθουν αν τραβάω πρόσωπα και για ποιον δουλεύω. Μου ούρλιαζαν ότι είμαι ημίαιμος, με έβριζαν χυδαία. Μου ζήταγαν την κάρτα μνήμης της μηχανής και στο τέλος τη βούτηξαν. Δύο με χτυπούσαν κι οι άλλοι ήταν σαν όχλος γύρω τους. Η επίθεση κράτησε αρκετή ώρα και, μάλιστα, μπροστά σε άνδρες των ΜΑΤ που παρακολουθούσαν άπραγοι! Τελικά, δύο άλλοι διαδηλωτές παρενέβησαν και ησύχασαν τα πνεύματα», λέει ο Νικόλας. «Φαίνεται πως ο στόχος τους ήταν να μου πάρουν την κάμερα».

Εντύπωση πάντως προκαλεί από την παραπάνω μαρτυρία του θύματος ότι οι επιτιθέμενοι φασίστες τον έβριζαν χυδαία χαρακτηρίζοντάς τον "ημίαιμο"!

Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός:

"Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση που δέχθηκε ο φωτορεπόρτερ της «Εφημερίδας των Συντακτών» Νικόλας Κοκοβλής από ομάδα νεοναζιστών, το βράδυ του Σαββάτου, 16 Ιουνίου 2018 και ενώ ο συνάδελφος κάλυπτε φωτογραφικά το συλλαλητήριο για την «ελληνικότητα της Μακεδονίας» στο Σύνταγμα.

Αποτέλεσμα της επίθεσης των θρασύδειλων «αγνώστων» κρανοφόρων, ήταν ο ξυλοδαρμός του συναδέλφου και η απροκάλυπτη ληστεία του φωτογραφικού του εξοπλισμού.

Αν και παρόμοια κρούσματα απρόκλητης και ακραίας βιαιότητας έχουν συμβεί και στο παρελθόν, το τελευταίο συμβάν έγινε μπροστά στα μάτια των αστυνομικών δυνάμεων, που βρίσκονταν στην Λεωφόρο Αμαλίας, χωρίς ωστόσο να επέμβουν, γεγονός το οποίο γεννά εύλογα ερωτήματα. Ευτυχώς ο συνάδελφος σώθηκε από τους άνανδρους τραμπούκους με την παρέμβαση άλλων διαδηλωτών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού και παρενέβησαν έγκαιρα.

Καλούμε συνεπώς τις αστυνομικές αρχές να διερευνήσουν το περιστατικό, αξιοποιώντας κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ταυτοποίηση των δραστών και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι παρόμοια φαινόμενα βίας ούτε θα μας τρομοκρατήσουν, ούτε θα μας πτοήσουν. Ήδη, με την συνδρομή της ΕΣΗΕΑ, ο συνάδελφος υπέβαλε μήνυση κατ’ αγνώστων."

Καταδικάζει το γεγονός και ο Πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ

Από την πλευρά του, μιλώντας στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος των φωτορεπόρτερ, Μάριος Λώλος, κατήγγειλε την επίθεση στον Κοκοβλή, αλλά και την αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ., που «λειτούργησε σαν απλός θεατής»:

«Καταγγέλλουμε την επίθεση και τον προπηλακισμό εναντίον του συναδέλφου μας από φασιστοειδή, ενώ η αστυνομία παρακολουθούσε σαν απλός θεατής. Δεν είναι η πρώτη φορά που φασιστοειδή επιτίθενται σε συναδέλφους, όμως αυτή τη φορά έκαναν κι ένα βήμα παραπάνω: έκλεψαν από τον Κοκοβλή το βασικό μέσο βιοπορισμού του, τη φωτογραφική του μηχανή. Δεν είναι απλώς φασίστες, είναι και κλεφτρόνια του κοινού ποινικού δικαίου».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα