Thumbnail
Ανακοινώσεις

Να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις τιμώντας την Πρωτομαγιά καλούν ΕΣΗΕΑ και ΕΣΗΕΜ-Θ όλους τους δημοσιογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η ΕΣΗΕΑ τονίζει ότι ο αγώνας για διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας των συναδέλφων, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις και κυρίως για αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, με σεβασμό στους κανόνες  δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.

Από την πλευρά της η ΕΣΗΕΜ-Θ σημειώνει ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα.

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

"Η Πρωτομαγιά αποτελεί ημέρα – ορόσημο για τους απανταχού εργαζόμενους, συμβολίζοντας τους αγώνες για τα δίκαια τους σε παγκόσμια κλίμακα. Μνημονεύοντας τις εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγο τον Μάιο του 1886, οι οποίες βάφτηκαν με αίμα και αποτέλεσαν ορόσημο στις παγκόσμιες διεκδικήσεις για πιο ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, η πρώτη του Μάη δεν είναι μόνο ημέρα εορτασμού αλλά και ημέρα μνήμης, κατά την οποία πρέπει να τιμούμε τον μόχθο του κόσμου της εργασίας και τους αγώνες για την υπεράσπισή του.

Για μια ακόμη χρονιά, η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους να βάλλονται πανταχόθεν, με τα κεκτημένα εργασιακά τους δικαιώματα να κλονίζονται όσο ποτέ. Τα ποσοστά των ανέργων παραμένουν υψηλά ενώ οι παροχές τόσο του κράτους όσο και των εργοδοτών μειώνονται. Δεν υπάρχει εργαζόμενος, τόσο στον δημοσιογραφικό κλάδο όσο και γενικότερα, που να μην έχει υποστεί τις συνέπειες της αντιμεταρρύθμισης τόσο σε εργασιακό όσο και σε ασφαλιστικό επίπεδο. Παράλληλα, αποτελεί θλιβερή διαπίστωση το γεγονός ότι ο αριθμός των εργαζομένων που παραμένουν απλήρωτοι, παρότι συνεχίζουν να παρέχουν την εργασία τους, ολοένα και αυξάνει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, εκπροσωπώντας τους δημοσιογράφους της Αθήνας που εργάζονται στον έντυπο, ηλεκτρονικό και διαδικτυακό τύπο, τονίζει ότι ο αγώνας για διασφάλιση των υφισταμένων θέσεων εργασίας των συναδέλφων, για αξιοπρεπείς μισθούς, για συλλογικές συμβάσεις και κυρίως για αντικειμενική και αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών, με σεβασμό στους κανόνες  δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, θα συνεχιστεί ανυποχώρητα.

Καλούμε, εργαζομένους, ανέργους και συνταξιούχους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα λάβουν χώρα σε πανελλαδικό επίπεδο, μην υποκύπτοντας έτσι στις παράλογες απαιτήσεις και τα συμφέροντα των εργοδοτών αλλά και στις προκλήσεις των χαλεπών καιρών που διανύουμε."

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΜ-Θ

"Τα εργασιακά δικαιώματα στηρίζουν την αξιόπιστη ενημέρωση: Αυτό είναι το μήνυμα που μεταφέρει ο δημοσιογραφικός κόσμος στην κοινή αγωνία που εκφράζουν οι εργαζόμενοι την Πρωτομαγιά για την πλήρη απορρύθμιση στην αγορά εργασίας.

Ο δημοσιογραφικός κλάδος είναι από αυτούς που έχουν υποστεί με πολύ οδυνηρό τρόπο τις συνέπειες της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα. Πέρα από την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, πέρα από την πλήρη αποδόμηση των σχημάτων απασχόλησης, θύμα αυτής της αδιέξοδης κατάστασης είναι και η ίδια η εμπιστοσύνη του κοινωνικού συνόλου στην αξία και τη σημασία της ενημέρωσης και των επαγγελματιών που την παράγουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους δημοσιογράφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές εκδηλώσεις, τιμώντας την Πρωτομαγιά, και να συνεχίσουν να υπερασπίζονται με αποφασιστικότητα τη δημοκρατία, την ελευθεροτυπία, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, την ποιοτική ενημέρωση, τα εργασιακά δικαιώματα."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού