Thumbnail
Επιστολή προς τον υπουργό Μεταφορών

Επιστολή στον υπουργό Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με αφορμή δήλωσή του για την εφαρμογή ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018.

Στην επιστολή της, η ΕΣΑμεΑ τονίζει την επιτακτική ανάγκη το υπουργείο να προβεί άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε με διάταξη νόμου να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, με τρόπο ενιαίο και κοινά αποδεκτό από τις εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας, ώστε να μην χρειαστεί τα άτομα με αναπηρία να περιμένουν μέχρι το τέλος 2018.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την επιστολή της ΕΣΑμεΑ στον Χρήστο Σπίρτζη:

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.), η οποία αποτελεί τον τριτοβάθμιο κοινωνικό και συνδικαλιστικό φορέα των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους στη χώρα, επιθυμεί με την παρούσα επιστολή να θέσει υπόψη σας, για ακόμη μία φορά, το πάγιο αίτημα του αναπηρικού κινήματος, σχετικά με την ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας.

Ως γνωστόν, τα άτομα με αναπηρία αναγκάζονται να χρησιμοποιούν σχεδόν αποκλειστικά ιδιωτικά αυτοκίνητα για τις μετακινήσεις τους, λόγω της απουσίας προσβάσιμου μεταφορικού δικτύου στην πλειοψηφία των ελληνικών πόλεων.

Η Ε.Σ.Α.μεΑ., λαμβάνοντας υπόψη τις δραματικές μειώσεις των εισοδημάτων των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους, λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης, επισημαίνει για πολλοστή φορά, ότι πρέπει επιτέλους να δοθεί θεσμική λύση στην προβληματική έως και σήμερα εφαρμογή του μέτρου της απαλλαγής των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια της χώρας, σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας χωρίς εξαιρέσεις.

Ως εκ τούτου και με αφορμή τη δημοσιοποίηση δήλωσής σας για την εφαρμογή ενιαίου αναλογικού ηλεκτρονικού συστήματος διοδίων σε όλους τους αυτοκινητόδρομους μέχρι το τέλος του 2018, θεωρούμε επιτακτική την ανάγκη να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε με διάταξη νόμου να επιτρέπεται η ελεύθερη διέλευση των αναπηρικών αυτοκινήτων από τα διόδια, με τρόπο ενιαίο και κοινά αποδεκτό από τις εταιρείες εκμετάλλευσης και διαχείρισης όλων των αυτοκινητόδρομων της χώρας (Νέα Οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, Ιονία Οδός, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Αυτοκινητόδρομος Μωρέας, Αττική Οδός, Γέφυρα Α.Ε., Εγνατία Οδός κ.λπ.) ώστε να μην χρειαστεί τα άτομα με αναπηρία να περιμένουν μέχρι το τέλος 2018.

Κύριε Υπουργέ,

Αναμένουμε τον άμεσο ορισμό συνάντησης μαζί σας με σκοπό μία εμπεριστατωμένη, πλήρη και εποικοδομητική συζήτηση για την επίτευξη της βέλτιστης λύσης επί του σοβαρού αυτού θέματος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»