Thumbnail
ΠΟΕ-ΟΤΑ

«Χορτάσαμε από λόγια και υποσχέσεις». Με αυτόν τον χαρακτηριστικό τίτλο στη σχετική απεργιακή αφίσα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ προχωρά σήμερα, Τετάρτη, σε 24ωρη απεργία.

Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 09:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας, με αίτημα την μη κατάργηση των Σχολών ΤΕ Προσχολικής Αγωγής, καθώς και να μην υλοποιηθούν οι εξαγγελίες για διετή υποχρεωτική ένταξη των παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία.

Στη συνέχεια, στις 12:00, θα συγκεντρωθούν στο υπουργείο Εσωτερικών με βασικά αιτήματα την άμεση υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου, την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου για την εφαρμογή των διατάξεων της Ε.Σ.Σ.Ε. που υπεγράφη πρόσφατα από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, την καταβολή των αποδοχών στους συμβασιούχους των δήμων που παραμένουν απλήρωτοι, καθώς και να μην υπάρξει νέα μείωση των αποδοχών από 1-1-2018 λόγω ξεπαγώματος της μισθολογικής εξέλιξης.

«Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ φτάνουν πια. Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ έχουν χορτάσει από λόγια. Θέλουν επιτέλους πράξεις», αναφέρει ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «κωφεύει προκλητικά και επιδεικτικά» στις συνεχείς κλήσεις του κλάδου για ένα σύνολο ζητημάτων.

Συνοπτικά, και μεταξύ άλλων, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ διεκδικούν την άμεση:

 Ανάκληση των εξαγγελιών του υπουργού Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου «για τη διετή υποχρεωτική ένταξη παιδιών ηλικίας 4-6 ετών στα νηπιαγωγεία», υποστηρίζοντας ότι οδηγεί «με μαθηματική ακρίβεια στην κατάργηση του δημόσιου, κοινωνικού και παιδαγωγικού χαρακτήρα των δημοτικών παιδικών σταθμών και στην καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων Παιδαγωγών».

 Τροποποίηση του νόμου για το νέο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ώστε «από την 1 Ιανουαρίου 2018 με το “ξεπάγωμα” της μισθολογικής εξέλιξης οποιαδήποτε αύξηση από τη χορήγηση μισθολογικού κλιμακίου να μη συμψηφίζεται με την υπάρχουσα προσωπική διαφορά»

 Υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για το προσωπικό Ιδιωτικού Δικαίου.

 Εκδοση της προκήρυξης του διαγωνισμού για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στις ανταποδοτικές υπηρεσίες των ΟΤΑ.

 Καταβολή δεδουλευμένων στους συμβασιούχους.

 Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια στην εργασία.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα