Thumbnail
ΠΑΓΝΗ

Την διαβεβαίωση πως θα ληφθούν όλα τα απαιτούμενα διοικητικά και νομικά μέτρα για την υπόθεση υπαλλήλου που φέρεται να έβαζε στην τσέπη της τα χρήματα που πλήρωναν ασθενείς των εξωτερικών ιατρείων, δίνει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ.

Υπενθυμίζεται πως η υπάλληλος που εργαζόταν στη γραμματεία των απογευματινών ιατρείων φέρεται να εισέπραττε από τους ασθενείς χρήματα βγάζοντας μάλιστα και την απαραίτητη απόδειξη, και το αντίγραφο για τον γιατρό.

Στη συνέχεια όμως έξέδιδε ένα ακυρωτικό της επίσκεψης, με αποτέλεσμα να μην προβλέπεται αμοιβή για τον γιατρό και τα χρήματα που είχε εισπράξει να καταλήγουν στην τσέπη της.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ αναφέρονται τα εξής:

"Η διοίκηση του νοσοκομείου στο πλαίσιο του εσωτερικού ελέγχου, σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας του νοσοκομείου, εφαρμόζει όλα τα απαιτούμενα διοικητικά και νομικά μέτρα, προκειμένου να διασφαλίζει τη διαφάνεια, όπως απαιτεί η αρχή της χρηστής διοίκησης, η αρχή εκείνη δηλαδή, που αποτελεί τη δικλείδα ασφαλείας και το μέσο προστασίας των δικαιωμάτων των διοικούμενων  προσώπων.

Για το εν λόγω θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ (Ένορκη Διοικητική Εξέταση) και έχει επιβληθεί το μέτρο της αναστολής καθηκόντων σε υπάλληλο. Αναμένεται η ολοκλήρωση της διερεύνησης της υπόθεσης και η απόδοση ευθυνών.

Σημειώνουμε τέλος, ότι η διοίκηση του νοσοκομείου ερευνά κάθε καταγγελία, με απόλυτα διαφανείς και οριζόμενες από το Νόμο διαδικασίες, με στόχο τόσο την ασφάλεια και το σεβασμό των ασθενών και των εργαζομένων (το εν λόγω περιστατικό δεν χαρακτηρίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, που επιτελούν καθημερινά το έργο τους,  με ευσυνειδησία και υπευθυνότητα), όσο και τη διατήρηση της εύρυθμης λειτουργίας και του δημόσιου χαρακτήρα του Ιδρύματος."

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιασωνας
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα
Ο βασικός αυτόπτης μάρτυρας και συνοδηγός του οχήματος επιχείρησε με την κατάθεσή του να αποδώσει εμμέσως ευθύνες στο νεαρό οδηγό της μηχανής
Τροχαίο στην Βουλή: Οι αστυνομικοί πήγαν να ρίξουν ευθύνες στον νεκρό Ιάσονα