Thumbnail
Δείτε

Ένα εντυπωσιακό Video από Drone που απεικονίζει από ψηλά του εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο των λιπασμάτων της Δραπετσώνας αναρτήθηκε στο Youtube.

Το εργοστάσιο είναι αυτό που έδωσε το όνομά της σε μια ολόκληρη περιοχή και σημάδεψε την ιστορία της. Κατασκευάστηκε το 1909 στην παραθαλάσσια περιοχή της βιομηχανικής ζώνης της Δραπετσώνας, σε μία έκταση 250 περίπου στρεμμάτων, ενώ, εκτός από λιπάσματα, παρήγαγε και διάφορα χημικά προϊόντα και φυτοφάρμακα.

Η Ανώνυμος Ελληνική Εταιρεία Χηµικών Προϊόντων και Λιπασµάτων, που δημιούργησε το εργοστάσιο, ιδρύθηκε από ομάδα τραπεζιτών και επιχειρηματιών με επικεφαλής τον βιομήχανο Ν. Κανελλόπουλο. 

Κατά την διάρκεια του Β’ παγκοσμίου πολέμου το εργοστάσιο βομβαρδίστηκε και υπέστη μεγάλες ζημιές, παρόλα αυτά δεν διέκοψε την λειτουργία του. 

Το 1947 πέρασε στα χέρια ενός άλλου μεγάλου βιομήχανου της εποχής, του Μποδοσάκη – Αθανασιάδη. Το 1993 πέρασε σε καθεστώς εκκαθάρισης λόγω χρεών και το 1999 μετά από 90 χρόνια συνεχούς λειτουργείας το εργοστάσιο λιπασμάτων της Δραπετσώνας έκλεισε οριστικά.

Το 2011 παρουσιάστηκε από τον τότε Δήμαρχο της περιοχής σχέδιο, ώστε το εγκαταλελειμμένο πλέον εργοστάσιο, με κεφάλαια ιδιωτών επενδυτών, να μετατραπεί σε μία σύγχρονη πίστα που θα φιλοξενήσει αγώνες formula 1, η οποία θα περιλάμβανε την ευρύτερη ανάπλαση της περιοχής της Δραπετσώνας. Το μεγαλεπήβολο αυτό σχέδιο παρότι αρχικά βρήκε ανταπόκριση, τελικά δεν απέδωσε.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

Βίντεο και πληροφορίες από τον Θωμά Ανδρεόπουλο

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πανεπιστημια
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»
Με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ptyxia.gov.gr και χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης στο Taxisnet και τον ΑΜΚΑ, φοιτητές, απόφοιτοι αλλά και...
Πιερρακάκης: Το σχέδιο για τα ψηφιακά πτυχία - Θυρίδες gov.gr και «ψηφιακός γκισές»