το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό γεγονός της χρονιάς είναι εδώ!
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Έληξε η απεργία στα πλαστικά Γεωργίου - Υποχωρεί η εργοδοσία


Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιούνιος, 2017 - 16:29 | Στην Κατηγορία:

Οι εργάτες ζητούν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και πληρωμές χωρίς καθυστερήσεις

Έληξε σήμερα η απεργία των εργαζομένων στο εργοστάσιο Γεωργίου, στον Αυλώνα, καθώς η εργοδοσία φαίνεται πως υποχωρεί, κάνοντας δεκτά τα αιτήματα τους.

Η απεργία ξεκίνησε πριν περίπου τρεις εβδομάδες, όταν οι ιδιοκτήτες επιτέθηκαν σε εργάτη επειδή αυτός ζήτησε τα δεδουλευμένα του!

Παράλληλα, οι εργάτες, Πακιστανοί στην πλειοψηφία τους, κατήγγειλαν τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας και τη βία που ασκήθηκε στον συνάδελφό τους.

Η απεργία είχε ως αιτήματα τις ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, την χωρίς καθυστερήσεις πληρωμή, την κατάργηση των απλήρωτων υπερωριών, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής και να μην υπάρχει παρακολούθηση με κάμερες και εντολές με μεγάφωνα.

Η ενότητα και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων είχε φανεί από την αρχή, καθώς οργανώθηκαν, έκαναν συνελεύσεις και εξέλεξαν πενταμελή εργασιακή επιτροπή.

Από την πρώτη στιγμή στο πλευρό τους βρέθηκαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Ένωση Μεταναστών Εργατών, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος κ.ά.


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πάτρα: Απεργούν σήμερα και οι καθηγητές

Σε απεργιακές κινητοποιήσεις θα προχωρήσει την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στου υπουργείο παιδείας, η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας. Ζητούμενο είναι οι μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών, ώστε να καλυφθούν τα κενά στην εκπαίδευση.

"Η παρουσία μας στο υπουργείο την Παρασκευή γίνεται σε συνέχεια της διαμαρτυρίας που είχε γίνει στις 2 Μαρτίου. Καταγγέλλουμε τη βία που δέχθηκαν οι εκπαιδευτικοί στη διαμαρτυρία αυτή εν απουσία του υπουργού. Ενώ γνώριζε ότι θα υπάρξει μία τόσο σημαντική διαμαρτυρία έλειπε από το υπουργείο και έδιωξε όλο το προσωπικό.

Απεργίες μέχρι τον Ιούνιο από τους Γάλλους σιδηροδρομικούς

Ο Μακρόν καταργεί τη μονιμότητα και τη δυνατότητα για πρόωρη συνταξιοδότηση