Thumbnail
Ρέθυμνο

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν χθες οι δυο νεαροί δράστες που κατηγορούνται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 30χρονου διδακτορικού φοιτητή από το Μεσολόγγι, τα ξημερώματα της Κυριακής στην Παλιά Πόλη του Ρεθύμνου.

Ο εισαγγελέας διέταξε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση για την υπόθεση και έδωσε εντολή να αφεθούν ελεύθεροι οι φερόμενοι ως δράστες.

Την ίδια ώρα, οη Αστυνομία αναζητά τον τρίτο νεαρό που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στα χέρια των Αρχών βρίσκονται τα στοιχεία του καταζητούμενου ατομου, ενώ το θύμα και ο φίλος με τον οποίο ήταν παρέα το βράδυ που δέχτηκε την αναίτια επίθεση, είναι σίγουροι πως αν τον δουν θα τον αναγνωρίσουν.

Ο 30χρονος έφερε πολλαπλά χτυπήματα στο πρόσωπο και στο κεφάλι και πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ρατσιστικά τα κίνητρα των δραστών λέει το θύμα

Για τον άγριο ξυλοδαρμό του από άγνωστα άτομα μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 τριαντάχρονος φοιτητής διδακτορικού στο Ρέθυμνο. Ο νεαρός, απέδωσε την επίθεση σε ρατσιστικά κίνητρα. “Μετά τη διάλυση μιας εθνικιστικής οργάνωσης που είχαμε στην πόλη, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Οι δράστες επιτίθενται σε άτομα που θεωρούν ευάλωτες μειονότητες” δήλωσε ο 30χρονος άνδρας. Το θύμα ξυλοκοπήθηκε άγρια και στοχευμένα στο κεφάλι, όπως είπε, από τρία άτομα, την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι του μαζί με έναν φίλο του.

Διαβάστε τις δηλώσεις του όπως έγιναν στο Ραδιόφωνο 24/7:

“Όλα αρχισαν γύρω στις 14:30, την ώρα που επιστρέφαμε απο μια σύντομη βόλτα που είχαμε κάνει στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, με αφορμή μιας επίσκεψης ενός φίλου απο το Ηράκλειο στον οποίο μάλιστα ήθελα να δείξω ακριβώς αυτό. Πόση ασφάλεια και πόση ανεμελιά νιώθουμε σητν παλιά πόλη του Ρεθύμνου. Στην επιστροφή μας λοιπόν και ενώ κρατούσαμε τα σάντουιτς που είχαμε αγοράσει και τρώγαμε μας επιτέθηκαν τρεις νεαροί γύρω στα 20, παιδιά τα οποία φαίνονταν καθημερινά, απολύτως φυσιολογικά χωρίς κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ας πούμε. Και χωρίς πολλά λόγια, μια απλή κουβέντα για να κοντοσταθούμε μας επιτέθηκαν με μπουνιές στο πρόσωπο. Ο φίλος μου κατάφερε να στηριχθεί σε ένα πεζούλι, και να τρέξει, εμένα με έριξαν πάνω σε κάποια σκαλιά και πέφτοντας κάτω, άρχισαν να με γρονθοκοπούν ανελέητα.”

Είχατε αντιληφθεί να σας παρακολουθούν, είχε προηγηθεί κάτι με αυτούς τους νεαρούς, τα τρία άτομα, τους γνωρίζατε;

Όχι τα τρία αυτά άτομα τα έβλεπα πρώτη φορά εκείνη τη στιγμή, όσο τα είδα, τα ελάχιστα δευτερόλεπτα που πρόλαβα να τα δω. Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αντιληφθεί αν μας ακολούθησαν γιατί την ώρα εκείνη Σάββατο βράδυ στην παλιά Πόλη κυκλοφορούν αρκετά άτομα. Θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε από πίσω μας. Επιτέθηκαν συγχρόνως, ο ένας στον φίλο μου από τους δύο άλλους ο ένας πήγε να πέσει πάνω μου, και ήρθε κατευθείαν πάνω μου ο δεύτερος ο οποίος κατάφερε να με ρίξει στα σκαλιά απο ότι είδα, τα αίματα είναι πάνω στα σκαλιά και έπειτα στο έδαφος και όπως σας είπα

Που σε χτύπησαν;

Μόνο στο κεφάλι, και αυτό είναι το ανησυχητικό, το δολοφονικό της πρόθεσης που αναγνώρισα. Δεν έψαξαν ούτε τσέπες ούτε τίποτα. Μόνο κλωτσιές και μπουνιές στο πρόσωπο. Αμέσως μετά ο θείος μου που κατάφερε να διαφύγει άρχισε να φωνάζει και να καλεί σε βοήθεια. Τράπηκαν σε φυγή κατευθείαν και εγώ μπόρεσα να σηκωθώ και να τρέξω για να φύγω προς το σπίτι μου.

Ποιο πιστεύεις ότι μπορεί να ήταν το κίνητρο;

Το κίνητρο σε περίπτωση που δεν με ήξεραν ή δεν με είχαν δει απο κάπου, κάποια άλλη στιγμή λογικό σε μία τέτοια παράλογη πράξη δεν θα μπορούσα να εντοπίσω. Σίγουρα αυτό που προϋποθέτει μια τέτοια συμπεριφορά, είναι τέτοιου είδους ανατροφή, τέτοιου είδους ιδεολογία και η αντίληψη ότι οι άνθρωποι είναι έμψυχα αντικείμενα στη διάθεση μας για οτιδήποτε γύρω μας. Τέτοια σκηνικά είχαν γίνει όλο και πιο σπάνια. Παλιότερα είχαν σημειωθεί πολλά τέτοια περιστατικά. Όμως μετά τη διάλυση της εθνικιστικής οργάνωσης που υπήρχε εδώ, είχαμε θεωρήσει ότι όλο αυτό το πράγμα είχε αποδυναμωθεί. Συνήθως τα θύματα ήταν ευάλωτες κοινωνικές μειονότητες ή ευάλωτες, δεν είναι ακριβώς, μειονότητες οι οποίες είναι αντιληπτές απο τα άτομα αυτά ως ευάλωτες. Και αυτό δίνει ένα επιπλέον κίνητρο στην πράξη.

Με πληροφορίες από rethnea.gr και news247.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα