Thumbnail
Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ δήλωσε ότι το πρόστιμο θα σβηστεί και ότι το γενικότερο θέμα θα λυθεί

Συντάκτης: Απόστολος Λυκεσάς

Οι παλιές κακές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Οι ελεγκτές του ΟΑΣΘ χρειάζονται επειγόντως σεμινάρια, αφού δεν έχουν καταλάβει προφανώς τι συμβαίνει με τις κάρτες ανεργίας και τι σημαίνει ψηφιακή απεικόνιση της κατάστασης ανεργίας ενός προσώπου.

Το επεισόδιο που σημειώθηκε στο λεωφορείο της γραμμής 7 (όχημα 714) και μας μετέφερε η επιβάτισσα Λ.Δ. είναι χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν άνεργοι, παρά τις ανακοινώσεις για τη δωρεάν μεταφορά τους μετά την αλλαγή καθεστώτος και διοίκησης στον ΟΑΣΘ.

Είναι λίγο μετά τις 11 το βράδυ (προχθές) όταν στο λεωφορείο (στάση Τζαβέλλα) εισέρχονται ελεγκτές.

«Ετοίμασα για έλεγχο αρχική κάρτα ανεργίας, ταυτότητα και αποδεικτικό ανανέωσης ανεργίας και βεβαίωση ανεργίας (με ημερομηνία 25 Σεπτεμβρίου), τα οποία έχω “κατεβασμένα” στο κινητό μου από την ηλεκτρονική υπηρεσία του ΟΑΕΔ, απ' όπου και γίνεται πλέον η ανανέωση της κάρτας ανεργίας», μας λέει η Λ.Δ.

Οι ελεγκτές (στοιχεία τους στη διάθεση του ΟΑΣΘ) όμως δεν δέχονται ψηφιοποιημένα έγγραφα παρά μόνο εκτυπωμένη βεβαίωση ανεργίας.

Αφού τους εξηγεί ότι πουθενά στις ανακοινώσεις του ΟΑΣΘ δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο:

«Εξηγώ στον ελεγκτή ότι προφανώς δεν γίνεται να εκτυπώνει κάποιος κάθε μέρα βεβαίωση ανεργίας.

Επιμένει για την εκτύπωση και του λέω ότι μπορώ να μπω μπροστά του στην υπηρεσία του ΟΑΕΔ με τον κλειδάριθμο και να του δείξω τη βεβαίωση τη σημερινή.

Επιμένει ότι δέχεται μόνο “χαρτί, Α4, πώς το λένε” για να έχει σφραγίδα από τον ΟΑΕΔ.

Εξηγώ ότι η ανανέωση γίνεται ηλεκτρονικά και ο ΟΑΕΔ δεν σφραγίζει τίποτα, επομένως δεν μπορώ να προσκομίσω τέτοιο έγγραφο.

Παρεμβαίνει ο συνάδελφός του και μου λέει για “διευκόλυνσή” μου ότι μπορώ να το κάνω και στα ΚΕΠ και ότι αν την εκτυπώσω πρέπει να έχει βεβαίωση γνησίου υπογραφής.

Μάλιστα ο δεύτερος ελεγκτής λέει “εμείς πολλές φορές πάμε μαζί με τους ανέργους στα ΚΕΠ και εκδίδουν βεβαίωση μπροστά μας”.

Επιμένω ότι έχω όλα τα έγγραφα και δεν μπορούν να μου κόψουν πρόστιμο, καθότι ο πρώτος ελεγκτής έχει βγάλει το μπλοκάκι…».

■Υπάρχουν κι άλλες λεπτομέρειες των διαλόγων που δεν μεταφέρονται για λόγους οικονομίας, ωστόσο όλη η καταγγελία κοινοποιήθηκε από την «Εφ.Συν.» στον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ Σάββα Παναγιωτίδη, ο οποίος δήλωσε πως «έχει δίκιο η επιβάτισσα. Θα δούμε πώς θα μπορέσουμε να το λύσουμε μια και καλή το θέμα. Οι ελεγκτές πρέπει να δέχονται και την ψηφιακή απεικόνιση της κατάστασης ανεργίας. Εχει την ίδια αξία με την έντυπη βεβαίωση. Το πρόστιμο θα σβηστεί».

Πηγή: efsyn.gr

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα