Thumbnail
Εκτροχιασμός τρένου έξω από την Θεσσαλονίκη

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν, εκ των οποίων ο ένας (μηχανοδηγός) σοβαρά, από το δυστύχημα που σημειώθηκε στις 21.45 το Σάββατο, λίγο έξω από το σταθμό 'Αδενδρο, δήλωσε αξιωματικός της πυροσβεστικής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. 

Οι αιτίες του δυστυχήματος είναι άγνωστες, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Οι προσπάθειες απεγκλωβισμού συνεχίζονται και στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Με εντολή του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη αναχώρησαν από την Αθήνα οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών
Στο σημείο που σημειώθηκε το συμβάν η κυκλοφορία γίνεται από μονή γραμμή ενώ κανονικά κυκλοφορούν τα υπόλοιπα τραίνα στον Άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη και αντίστροφα.

"Είδα το χάρο με τα μάτια μου", είπε ο Γιώργος Μυλωνάς, κάτοικος της περιοχής του Αδένδρου, ο οποίος καθόταν στην αυλή του σπιτιού του, την ώρα που το τρένο του ΟΣΕ εκτροχιάστηκε και διαπέρασε την οικία του γείτονά του. "'Άκουσα έναν περίεργο θόρυβο και μετά είδα το τρένο να πλησιάζει και να εισβάλλει στο σπίτι του γείτονά μου", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλωνάς.

Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη, ενώ το "παρών" έδωσε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην αμαξοστοιχία επενέβαιναν περισσότεροι από 50 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν και τραυματίες.

Αρχικά προκλήθηκε σύγχυση με τον αριθμό των νεκρών γιατί σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ τέσσερα άτομα είχαν χάσει την ζωή τους, νεοτερες όμως πληροφορίες μιλούν για δύο νεκρούς. Νεκρός είναι ένας 50χρονος και ένας 39χρονος ενώ 5 είναι οι τραυματίες εκ των οποίων ο ένας σοβαρά.

Η διορθωμένη ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σχετικά με τον αριθμό των νεκρών

Σήμερα και ώρα 21:45 η αμαξοστοιχία I/C 58 με 70 επιβάτες που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη εκτροχιάστηκε λίγο έξω από το σταθμό Άδενδρο  για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Στο σημείο έχουν σπεύσει από τη πρώτη στιγμή συνεργεία του ΟΣΕ, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της πυροσβεστικής, του ΕΚΑΒ και της αστυνομίας τα οποία μετέφεραν τους επιβάτες και μέλη του προσωπικού σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης άμεσα κινητοποιήθηκε ο κρατικός μηχανισμός και δυο κρατικά νοσοκομεία τέθηκαν σε επιφυλακή.

Άμεσα αναχώρησαν από την Αθήνα με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι του ΟΣΕ και της ΕΕΣΣΤΥ, προκειμένου να συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά των επιβατών και το άνοιγμα της γραμμής η οποία έχει προσωρινά κλείσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
Βασική προϋπόθεση είναι να δηλώσει με σαφήνεια ο υπάλληλος το φορέα εργασίας του και το ακριβές ωράριο απασχόλησης του, δεδομένου ότι η άδεια...
Εκπαιδευτικοί: Τι προβλέπεται για την άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου - Οδηγίες
απθ
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
Επιλέχθηκε ανάμεσα σε 2.263 συμμετοχές απ' όλο τον κόσμο και οι περισσότεροι συντελεστές της είναι φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος...
ΑΠΘ: Ταινία φοιτητών του Τμήματος Κινηματογράφου διαγωνίζεται στο Φεστιβάλ Καννών!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΑΠΟΓΝΩΣΗ
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...
Αλήθεια, πρέπει οι αναπληρώτριες να υπολογίζουν τις ημερομηνίες που θα βολεύει περισσότερο για να κυοφορούν ή να παρθούν τώρα μέτρα για εξίσωση των...
Κραυγή αγανάκτησης: Εργαζόμενες δεύτερης κατηγορίας οι αναπληρώτριες σε άδειες, επιδόματα, μητρότητα...