Thumbnail

Στα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εστιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σημειώνοντας πως κατά την πενταετία 2006-2011, «φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».

Το δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνει πως η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται.

Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers. Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Την ίδια στιγμή που η γαλλική κοινή γνώμη συνταράσσεται από το «Penelope gate», το σκάνδαλο απόκρυψης αργομισθίας της συζύγου του Γάλλου υποψήφιου Προέδρου της Δεξιάς κ. Φιγιόν, δημοσίευμα στην εφημερίδα Documento αναφέρει ότι  ο Πρόεδρος της  ΝΔ αποφεύγει συστηματικά και με ιδιαίτερα τεχνάσματα να δημοσιοποιήσει το πόθεν  έσχες της συζύγου του. Το εύλογο ερώτημα είναι: Γιατί; Τι έχει να κρύψει; Ισχύει ότι υπάρχουν αγορές ακινήτων εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο του Παρισιού;  Ισχύει ότι είχε συστήσει εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers  κ. Παπασταύρου;

Αναμένουμε τη στοιχειώδη παρρησία από πλευράς του Κ. Μητσοτάκη ώστε να δημοσιοποιήσει το πόθεν έσχες της συζύγου του και να δώσει απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Μετά την υπόθεση Siemens, λοιπόν, και τον Κήρυκα Χανίων, άλλο ένα θέμα για το οποίο είναι έκθετος ο κ. Μητσοτάκης.

Η δήλωση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα, για το Πόθεν Έσχες του κ. Μητσοτάκη:

Η Νέα Δημοκρατία και ο κ. Μητσοτάκης έχουν κάνει ένα μοιραίο λάθος:

Αυτοί που μένουν στο σπίτι του Βολταίρου μιλάνε σε εκείνους που ζούνε στο νοίκι για μεγάλη ζωή.

Για να τελειώνουμε με την κοροϊδία λοιπόν τον ρωτάμε ευθέως:

Έχει ή όχι υποχρέωση να δηλώσει από πού προήλθαν τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού του Βολταίρου στο Παρίσι;

Έχει ή όχι υποχρέωση να δημοσιοποιήσει το Πόθεν Έσχες της συζύγου του;

Έχει ή όχι συστήσει η σύζυγός του εταιρία με τον ελεγχόμενο για τη λίστα Λαγκάρντ και τα Panama Papers, κ. Παπασταύρου

Χτες μάθαμε ότι η ΝΔ καμαρώνει ότι είναι δηλωμένο στην εφορία της Γαλλίας το ακίνητο!

Λίγους μήνες νωρίτερα ότι επί έντεκα χρόνια ο πρόεδρος της ΝΔ δεν πλήρωσε ούτε ένα ευρώ για δάνειο που πήρε για τον "Κήρυκα Χανίων".

Και λίγο πιο παλιά ότι η Siemens μοιράζει δωρεάν τηλεφωνικά κέντρα σε ορισμένους!

Τι θα μάθουμε αύριο;

ΑΜΗΧΑΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Τα πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου, για άλλη μια φορά, βυθίζουν την πολιτική ζωή του τόπου στο βούρκο. Δεν διστάζουν να αφήσουν χυδαία υπονοούμενα για την προσωπική ζωή του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
 Έφτασαν στο σημείο να ισχυριστούν ότι η διάσταση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη σύζυγό του ήταν περίπου σκηνοθετημένη για να μην δηλωθεί στο πόθεν έσχες ένα ακίνητο που είχε η ίδια αγοράσει και είναι δηλωμένο στην Γαλλική εφορία!..
 Βαξεβάνης, Καλογρίτσας, Τσίπρας και Παππάς είναι ένα και το αυτό.
 Τους πληρωμένους εκτελεστές συμβολαίων θα τους κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη.
Τους πολιτικούς τους καθοδηγητές θα τους κρίνει ο Ελληνικός λαός».

Ο Κώστας Βαξεβάνης στο koutipandoras.gr:

«H ΝΔ αποφάσισε να απαντήσει, αντί του προέδρου της, την ώρα που επιμένει πως οι αποκαλύψεις του Documento, αφορούν ένα προσωπικό θέμα. Αλλά αν η ΝΔ θέλει να πάρει πάνω της αυτό που εδώ και ώρες έχει χαρακτηριστεί ως #Mareva_Gate, είναι δική της υπόθεση. Δική μας είναι να επαναλάβουμε τα ερωτήματα που θέτει η δημοσιογραφική έρευνα:

1. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 30 Ιουνίου 2006 καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, χωρίς τα στοιχεία της συζύγου του λέγοντας πως είναι σε διάσταση.Την ίδια μέρα η Μαρέβα Μητσοτάκη δημιουργεί εταιρεία στο Παρίσι η οποία αγοράζει 11 μέρες μετά το ιστορικό σπίτι του Βολταίρου έναντι μερικών εκατομμυρίων.Πρέπει ή όχι να ελεγχθεί η προέλευση των χρημάτων;

2. Τον Οκτώβριο του 2015, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δηλώνει σε εκπομπή πως επί 5 χρόνια ήταν σε διάσταση με τη σύζυγό του, αλλά πλέον είναι μαζί. Με απλή αριθμητική προκύπτει ότι το 2011 (2006+5) έληξε η διάσταση. Γιατί δεν έχει κάνει από τότε δήλωση Πόθεν Έσχες;

3. Μπορεί ένας πολιτικός να δηλώνει ότι είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και να μην ελέγχεται το Πόθεν Έσχες της;

4. Το δηλωμένο στην Εφορία ακίνητο σημαίνει πως αποκτήθηκε και με νόμιμο χρήμα; Δηλαδή ο Τσοχατζόπουλος με τα δηλωμένα σπίτια κακώς καταδικάστηκε;

5. Γιατί η Μαρέβα Μητσοτάκη εμφανίζεται με διπλό ΑΦΜ στα Φύλλα Εφημερίδας της Κυβέρνησης; (αναλυτικά το δημοσίευμα)

 
Το ρεπορτάζ για το Πόθεν έσχες της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη

Δημοσίευμα της εφημερίδας Documento παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δράση της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας πως κατά την πενταετία 2006-2011, «φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες» - Ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, επισημαίνει πως«σύμφωνα με το νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση, μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επισημαίνει πως «αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση Πόθεν Έσχες και είναι λογικό».

Στα περιουσιακά στοιχεία της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εστιάζει το δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, σημειώνοντας πως κατά την πενταετία 2006-2011, «φαίνεται να αποκτά τεράστια περιουσία, αμέσως μόλις σταματά να κάνει δήλωση Πόθεν Έσχες».
Το ρεπορτάζ επισημαίνει πως η σύζυγος του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας «από το 2006, δεν καταθέτει δήλωση Πόθεν Έσχες, όπως είναι υποχρεωμένη με βάση το νόμο», ενώ επισημαίνει πως χρησιμοποιούσε ως «πρόσχημα την επί πέντε χρόνια διάσταση με τον αρχηγό της  ΝΔ», «αν και ο νόμος δεν έχει τέτοια πρόβλεψη», όπως επισημαίνεται. Την ίδια περίοδο, η κ. Γκραμπόφσκι αναπτύσσει επιχειρηματική δράση με τον μετέπειτα στενό συνεργάτη του Αντ. Σαμαρά, Σταύρο Παπασταύρου, ο οποίος, τον Φεβρουάριο του 2016 κατέβαλε 3,3 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να αποφύγει τη δίωξη για φοροδιαφυγή, λόγω της εμπλοκής του με υπόθεση που αφορά τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ εμπλέκεται και στην υπόθεση των PanamaPapers.

Κατά την επίμαχη πενταετία, λοιπόν, σύμφωνα με την εφημερίδα, και πιο συγκεκριμένα το 2006, «όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να ενημερώνει τη Βουλή πως είναι σε «διάσταση», η Μαρέβα, αγοράζει το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι, μέσω εταιρείας που ανήκει στην ίδια κατά 95%». Και συμπληρώνει:«Πρόκειται για ιστορικό κτήριο σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές του Παρισιού, στο 7ο διαμέρισμα της Γαλλικής πρωτεύουσας (περίπου 28.000 ευρώ το τετραγωνικό) και το αγοράζει καταβάλλοντας 1,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως γράφουν τα συμβόλαια.

«Αμέσως μετά», τονίζει το ρεπορτάζ,«η κυρία Μητσοτάκη ξεκινά εντυπωσιακή επιχειρηματική δραστηριότητα, δημιουργώντας και άλλη εταιρεία στης οποίας το ΔΣ, φιγουράρει ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος ερευνάται για τη λίστα Λαγκάρντ και τη συμμετοχή του στα PanamaPapers».

Το δημοσίευμα παραθέτει αναλυτικά στοιχεία για την επιχειρηματική δράση της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη κατά την επίμαχη περίοδο, ενώ, ως προς το νομικό σκέλος της υπόθεσης, επισημαίνει πως«σύμφωνα με το νόμο 2238/1994 δύο σύζυγοι σε διάσταση, μπορούν να υποβάλουν χωριστές φορολογικές δηλώσεις, αν πάρουν σχετική άδεια από την εφορία». Την ίδια στιγμή, ωστόσο, επισημαίνει πως «αυτή η πρόβλεψη όμως δεν υπάρχει για τη δήλωση Πόθεν Έσχες και είναι λογικό». Και συμπληρώνει:«Η φορολογική δήλωση γίνεται για να καταβληθούν φόροι και στην εφορία αρκεί η δήλωση για το μέγεθος των εισοδημάτων προκειμένου να εισπραχθούν φόροι. Η δήλωση Πόθεν Έσχες όμως έχει την έννοια της διαπίστωσης αν τα έσοδα είναι νόμιμα. Αν η ελληνική Βουλή κάνει την παραδοχή πως μπορεί οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός, να δηλώνει σε διάσταση και να μην ελέγχεται έτσι το πόθεν Έσχες του ή της συζύγου, τότε θεσμοθετεί έναν τρόπο ασφαλούς διακίνησης μαύρου χρήματος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

agelada.jpg
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
Ο ΠΟΥ ζητά εγρήγορση μετά τον εντοπισμό του ιού H5N1 στο γάλα αγελάδων
Παγκόσμια εγρήγορση - Ο ιός της γρίπης των πτηνών εντοπίστηκε σε αγελαδινό γάλα μολυσμένων ζώων
patra_ksilodarmos
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο
«Άλλος επεξεργάστηκε το βίντεο και έγραψε υπότιτλους», λέει ο πατέρας του 7χρονου που ξυλοκόπησε 9χρονο
Πάτρα: «Αθώος τσακωμός παιδιών» λέει ο πατέρας του παιδιού που χτύπησε τον 9χρονο