Thumbnail
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθούν διευκρινιστικές εγκύκλιοι για το πλαστικό χρήμα.

Οι πιο σημαντικές είναι εκείνες που αφορούν στις αποδείξεις που τεκμηριώνουν αφορολόγητο, καθώς και οι αποδείξεις των ζευγαριών.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σχηματισμό του αφορολόγητου θα λαμβάνονται υπόψη όλες οι αποδείξεις (με εξαίρεση το ενοίκιο, τα κοινόχρηστα, τις δόσεις δανείων, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, τους λογαριασμούς κινητής και σταθερής τηλεφωνίας, τα ασφάλιστρα και τα διόδια) που θα κομίζουν οι φορολογούμενοι στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Πρόβλημα βέβαια δημιουργείται για τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, όπως πχ του νερού, του ηλεκτρικού ρεύματος και των τηλεφώνων ο προβληματισμός γίνεται ακόμα μεγαλύτερος, αφού μπορεί να πληρωθούν σε ένα σούπερ μάρκετ με χρέωση της χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας, χωρίς ωστόσο η απόδειξη της κάρτας να αναφέρει ότι πρόκειται, για πληρωμή του νερού ή του ηλεκτρικού ρεύματος και όχι και αγορά τροφίμων.

Αντίστοιχα, ανάλογο πρόβλημα υπάρχει και για τα εκατοντάδες άλλα μικρά εμπορικά καταστήματα, πολλά από τα οποία έχουν τοποθετήσει τερματικά POS και δέχονται όλες τις συναλλαγές, χωρίς να μπορεί να γίνει διάκριση σε τι αφορά η ηλεκτρονική πληρωμή.

Όσον αφορά στις αποδείξεις των ζευγαριών η λύση που προκρίνεται ως τώρα είναι το ποσό της δαπάνης με πλαστικό χρήμα να κατανέμεται και στους δύο, αναλογικά όμως με το εισόδημα του καθενός.

Υπάρχει και η πρόταση να προστίθενται τα εισοδήματα για να υπολογιστεί το αφορολόγητο, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι απορρίφθηκε με το επιχείρημα ότι το εισόδημα που λαμβάνεται υπόψη για να φορολογηθεί είναι το ατομικό και όχι το οικογενειακό. Αν η πρόταση αυτή γινόταν αποδεκτή, τότε το ζευγάρι θα ήταν υποχρεωμένο να συγκεντρώσει περισσότερες αποδείξεις με πλαστικό χρήμα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα