Thumbnail
Κρήτη

Την ενοχή του 26χρονου, σήμερα, κατηγορούμενου για θανατηφόρα σωματική βλάβη πρότεινε σήμερα ο Εισαγγελέας Έδρας, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου, όπου εκδικάζεται η υπόθεση δολοφονίας του άτυχου 19χρονου Βρετανού, ο οποίος εξέπνευσε μετά από συμπλοκή τον Αύγουστο του 2015, στα Μάλια.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr το επεισόδιο φέρεται να ξεκίνησε όταν ο κατηγορούμενος μαζί με τις Βρετανίδες φίλες του που επέβαιναν σε όχημα, κόρναραν στο δρόμο, όπου βρισκόταν το θύμα και φίλος του. Ο 19χρονος και ο φίλος του ενοχλήθηκαν και ένιωσαν προσβεβλημένοι, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει φραστικό επεισόδιο. Όπως υποστήριξε ο Εισαγγελέας, σε καμία περίπτωση δεν προκύπτει ότι το θύμα κινήθηκε απειλητικά ή άσκησε βία σε βάρος του κατηγορούμενου.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι το θύμα με το φίλο του εξύβρισαν τις κοπέλες και ο ίδιος κατέβηκε από το όχημα για να τους πει να ζητήσουν συγνώμη. Όπως ισχυρίστηκε ο 26χρονος απώθησε το 19χρονο και του έδωσε ένα χαστούκι για να τον συνεφέρει.

Ο Εισαγγελέας ωστόσο απέρριψε τον ισχυρισμό και ανέφερε πως ... όχι χαστούκι δεν ήταν, αλλά ήταν γρονθοκόπημα! Και μάλιστα το αποτέλεσμα ήταν το θύμα που ήταν μεθυσμένο, να πέσει ανάσκελα με το κεφάλι.

Ο Εισαγγελέας αποδίδει επίσης στον 26χρονο ότι μετά το συμβάν, άφησε πεσμένο στο έδαφος τον 19χρονο, ενώ ήταν ο μόνος που είδε ότι είχε χτυπήσει στο κεφάλι. Αντί να αναζητήσει βοήθεια, εκείνος έφυγε, κι αυτό κατά τον Εισαγγελέα, επηρέασε όλη την έκβαση της υπόθεσης, καθώς ούτε οι φίλοι του άτυχου Βρετανού, ούτε όμως και οι διασώστες του ΕΚΑΒ γνώριζαν ότι το θύμα είχε χτυπήσει στο κεφάλι.

Είναι μια υπόθεση που δείχνει που μπορούν να οδηγήσουν η επιπολαιότητα και οι συμπεριφορές παιδιών που διασκεδάζουν ανεξέλεγκτα, τόνισε ο Εισαγγελέας έδρας.

Στα Δικαστήρια βρίσκονται συγγενείς και του κατηγορούμενου και κυρίως του θύματος, ενώ για την υπόθεση υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από βρετανικά μέσα με απεσταλμένους και ανταποκριτές που καλύπτουν την εξέλιξη της ακροαματικής διαδικασίας.

Ο άτυχος Βρετανός που κατάγεται από εύπορη οικογένεια, βρισκόταν στην Κρήτη στο πλαίσιο ταξιδιού στην Ευρώπη που έκανε με τέσσερις φίλους του για να γιορτάσουν την αποφοίτησή τους.

Το κλάμα του 26χρονου

Σε κλάματα ξέσπασε κάποια στιγμή στην απολογία του ο 26χρονος κατηγορούμενος από την Βρετανία, ισχυριζόμενος ότι σε καμία περίπτωση δεν ήθελε να βλάψει τον 19χρονο συμπατριώτη του. «Αν ήξερα ότι είναι σοβαρή η κατάσταση του πρώτος εγώ θα πήγαινα να τον βοηθήσω».

Επέμεινε ότι του έδωσε ένα χαστούκι στο αριστερό μάγουλο, πιο πολύ για να τον κάνει να συνέλθει και να σταματήσει να κινείται προς το μέρος του και να τους εξυβρίζει.

Η μητέρα του κατηγορούμενου κατέθεσε ότι ο γιος της δεν είναι βίαιος. Ήταν πολύ δημοφιλής όπως είπε στο σχολείο και στην ομάδα ποδοσφαίρου. «Μετά το συμβάν έγινε άλλος άνθρωπος. Δεν είναι ο Σεμπάστιαν που ξέρω. Ακολούθησε συμβουλευτική για αρκετούς μήνες. Ακόμα δεν μπορεί να δεχτεί πώς μία διένεξη μεταξύ νέων πήρε είχε τέτοιο απρόσμενο τέλος».

Φίλος του θύματος, ο οποίος ήταν μαζί με τον άτυχο νέο στο συμβάν, κατέθεσε ότι το επεισόδιο ξεκίνησε με αφορμή το παρατεταμένο κορνάρισμα από τις κοπέλες που συνόδευε ο κατηγορούμενος. Παραδέχτηκε ότι τις εξύβρισε άσχημα, υποστήριξε όμως ότι ουδέποτε κινήθηκαν απειλητικά εναντίον τους ούτε ο ίδιος ούτε το θύμα.

Ο κατηγορούμενος, είπε, έσπρωξε τρεις φορές τον ίδιο και τη μία φορά έπεσε κάτω. Το στιγμιότυπο με τον φίλο του δεν τον είδε, όταν έστρεψε όμως το βλέμμα του τον είδε ξαπλωμένο ανάσκελα στο έδαφος, το μισό σώμα στο δρόμο, το μισό στο πεζοδρόμιο. Αρχικώς δεν είχε τις αισθήσεις του, στην συνέχεια άνοιξε τα μάτια του και του ζήτησε να του σφίξει το χέρι για να δει αν αντιδρά, όπως και το έκανε.

Το πλήρωμα ασθενοφόρου που περνούσε τυχαία, εξέτασε τον 19χρονο, ο οποίος ερωτηθείς αν αισθάνεται καλά, απάντησε «έτσι και έτσι». Ο μάρτυρας αρνήθηκε ότι έδιωξε το ασθενοφόρο, αρνούμενος την περαιτέρω παροχή ιατρικής βοήθειας στον φίλο του. Πήραν ένα ταξί και επέστρεψαν στην βίλα στο Σίσι.

Ο Άρτσι, το θύμα, δεν ήταν πολύ καλά. Τον έβαλαν να ξαπλώσει. «Έδειχνε σαν να θέλει να κάνει εμετό και έβγαζε κόκκινο υγρό από το στόμα. Νόμιζα ότι ήταν από το αλκοόλ επειδή τα κοκτέιλ που πίναμε ήταν κόκκινα. Πίστευα ότι θα κοιμηθεί και το πρωί θα ήταν καλύτερα». Δυστυχώς όμως ο 19χρονος δεν ξύπνησε ποτέ.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

πρυτ
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
Με ανάρτησή του ο υπουργός Παιδείας ενημέρωσε για όσα ειπώθηκαν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων
Πιερρακάκης-Σύνοδος Πρυτάνεων: Έρχεται ήπια αύξηση εισακτέων στα πανεπιστήμια
ypoyrgeio paideias
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για μετατάξεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε άλλους εκπαιδευτικούς...
Εγκύκλιος για μετατάξεις εκπαιδευτικών σε άλλους εκπαιδευτικούς κλάδους και σε ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ.
πιερρακακης πειραματικο αλεξανδρούπολης
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
«Η πλατφόρμα stop-bullying.gov.gr είναι ένα από τα εργαλεία της στρατηγικής μας, που εξασφαλίζει ότι κάθε περιστατικό βίας και εκφοβισμού στο σχολικό...
Κυριάκος Πιερρακάκης: Επίσκεψη στο 6ο Πειραματικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης