Thumbnail
Μαζική απάντηση στους προπηλακισμούς των χρυσαυγιτών

Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί, μαθητές, κάτοικοι της περιοχής, εργαζόμενοι και εκπρόσωποι οργανώσεων και φορέων συγκεντρώθηκαν σήμερα έξω από το 144ο δημοτικό σχολείο Αθηνών, στα Σεπόλια, για να υποδεχθούν μαθητές και τους γονείς τους από την πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας.

Επρόκειτο για ένα αντιφασιστικό κάλεσμα προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή έναρξη των μαθημάτων πακιστανικών και ελληνικών, μετά τους προπηλακισμούς που δέχθηκαν Πακιστανοί μαθητές και οι γονείς τους από χρυσαυγίτες και ορισμένους κατοίκους, με αποτέλεσμα να αναβληθεί η έναρξη της διδασκαλίας, πριν δύο Κυριακές.

Όλο αυτό το διάστημα οι αντιδράσεις ήταν έντονες. Ανακοινώσεις και παρεμβάσεις σχετικά με το γεγονός υπήρξαν πολλές.  Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Αριστοτέλης», η Λαϊκή Συνέλευση Κολωνού - Ακαδημίας Πλάτωνος - Σεπολίων, το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, ΕΛΜΕ, τοπικοί σύλλογοι εκπαιδευτικών, σωματεία, εργατικές ενώσεις και αντιρατσιστικές οργανώσεις εξεδωσαν ανακοινώσεις συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα μέλη της πακιστανικής Κοινότητας.

Γύρω στις 10:30 έφθασαν τα παιδιά των μεταναστών συνοδευόμενα από τους γονείς τους και εκπροσώπους της πακιστανικής Κοινότητας και έγινα δεκτά με ζεστό χειροκρότημα από τος παρευρισκόμενους. Στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του σχολείου, όπου έλαβαν χώρα ομιλίες εκπροσώπων διαφόρων φορέων.

Φωτο από sepolia.net*

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

enorgani
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ
Προκήρυξη Πανελλήνιων Αγώνων Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμικής Γυμναστικής και Τραμπολίνο των ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ., σχολικού έτους 2023-2024
Ενόργανη Γυμναστική: Η προκήρυξη Πανελλήνιων αγώνων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ