Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Εικόνες: Πέταξαν μπογιές στο εβραϊκό μνημείο του ΑΠΘ - Καταδικάζει το Ίδρυμα


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 10 Ιούλιος, 2018 - 19:39 | Στην Κατηγορία:

"Λύσεις προσφέρουν η μόρφωση και η παιδεία" υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση

Στόχος βανδαλισμού έγινε το μνημείο στο campus του ΑΠΘ, κοντά στη κεντρική βιβλιοθήκη, σε ανάμνηση του παλιού εβραϊκού νεκροταφείου που καταστράφηκε το 1942.

Άγνωστοι πέταξαν μπλε μπογιές στο μνημείο και έγραψαν συνθήματα. Τις φωτογραφίες ανάρτησε στη σελίδα της στο Facebook η καθηγήτρια Ελένη Χοντολίδου

Το μνημείο καθάρισε συνεργείο και η εικόνα του είναι αρκετά βελτιωμένη.

Καταδικάζει τον βανδαλισμό το ΑΠΘ

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) καταδικάζει, με ανακοίνωσή του, τη βεβήλωση του μνημείου του εβραϊκού νεκροταφείο στην Πανεπιστημιούπολη, υπογραμμίζοντας πως "ο θρησκευτικός φανατισμός και η μισαλλοδοξία δεν προσφέρουν λύσεις αλλά αποτελούν το πρόβλημα".

"Λύσεις προσφέρουν η μόρφωση και η παιδεία" υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία η ζημιά αποκαταστάθηκε άμεσα.

"Σήμερα άγνωστοι βεβήλωσαν το μνημείο του εβραϊκού νεκροταφείου στην Πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ. Αποκαταστήσαμε άμεσα τη ζημιά και καταδικάζουμε την απαράδεκτη πράξη" τονίζεται και προστίθεται: "Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για καλύτερη παιδεία και για μια πιο ανεκτική κοινωνία".

 


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Άναψαν κεριά και κατέστρεψαν αρχαιολογικό χώρο στη Μυτιλήνη

"Σε τακτική βάση τα απογεύματα εισέρχονται μικρά παιδιά, χρησιμοποιώντας τον χώρο ως γήπεδο ποδοσφαίρου, παρά τη συνεχή ενημέρωση από τους υπαλλήλους της Εφορείας"

Μυτιλήνη: Καθαρίστηκε η προτομή του αντιστασιακού Δημάρχου - Τη βανδάλισαν στην επέτειο απελευθέρωσης από τους Ναζί

Καθαρίστηκε επίσης και η προτομή του Κολκοτρώνη, ενώ τις επόμενες ημέρες αντίστοιχο έργο θα λάβει χώρα και στην προτομή του Δημητρίου Βερναρδάκη

"Τα κατακάθια του ναζισμού και μυστικές φασιστικές οργανώσεις πρέπει να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά"

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Λέσβου για τον βανδαλισμό της προτομής του αντιστασιακού Δημάρχου, ανήμερα της επετείου απελευθέρωσης του νησιού από τους Ναζί