Thumbnail
Μαγνησία

Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, αυτό που έκανε ένας 43χρονος Βολιώτης, ο οποίος προκειμένου να δοκιμάσει αν υπάρχει ετοιμότητα από πλευράς των αστυνομικών και δικαστικών αρχών, έστειλε mail στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υποστηρίζοντας ότι έχει διαπράξει πέντε φόνους και θέλει να παραδοθεί…

Βέβαια, δεν χρειάστηκε παρά μόνο λίγες ώρες, για να αποκαλυφθεί, ότι τα όσα ισχυρίζονταν ήταν ένα «παραμύθι» που έπλασε με τη φαντασία του.

Όπως γράφει η Κατερίνα Μαρούγκα σε δημοσίευμά της στον "Ταχυδρόμο" της Μαγνησίας, ο 43χρονος Βολιώτης, είναι πρόσωπο γνωστό στην τοπική κοινωνία, καθώς στις δημοτικές εκλογές του 2014, είχε εκφράσει τη βούληση να είναι υποψήφιος δήμαρχος στον Βόλο, αλλά τελικά ρίχτηκε στη μάχη των εκλογών, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με άλλο συνδυασμό, χωρίς ωστόσο να εκλεγεί. Αυτό ωστόσο δεν τον αποθάρρυνε, αφού μέσω των social media μέχρι και πρότινος κατέθετε προτάσεις για το μέλλον της πόλης.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, του πέρασαν χειροπέδες προχθές στις 3.56 το απόγευμα, μετά από έφοδο στο σπίτι του. Ο 43χρονος κρατήθηκε όλο το βράδυ στα κρατητήρια και χθες οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Βόλου κατηγορούμενος για ψευδή αναφορά στην αρχή, αλλά και για παράνομη οπλοφορία.

Το επίμαχο email

Ήταν γύρω στις 12.10 το μεσημέρι, όταν προχθές το μεσημέρι, ο δράστης έστελνε ηλεκτρονικό μήνυμα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος …παραδεχόμενος ότι έχει διαπράξει πέντε εγκλήματα και επικοινωνούσε με αλληλογραφία.

Η Δίωξη του έκανε ερωτήσεις, με τον 43χρονο να «ομολογεί» και να ζητά οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει , προκειμένου να παραδοθεί. Την ίδια ώρα οι αστυνομικοί έφταναν έξω από την πόρτα του σπιτιού του. Μπαίνοντας μέσα τον «τσάκωσαν στα πράσα» μπροστά στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επιπλέον, στο σπίτι του βρήκαν δύο ματσέτες με λάμα μήκους 1,42 εκατοστών και 30 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.

Όταν ωστόσο οδηγήθηκε στην Εισαγγελία, άλλαξε τα λεγόμενά του, παίρνοντας πίσω όλα όσα είχε ισχυριστεί. Στο εδώλιο του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου ο κατηγορούμενος είπε ότι δεν σκότωσε. Ισχυρίζεται ότι έχει κάποιες διαφορές αστικής φύσεως, τις οποίες δεν μπορεί να αντιμετωπίσει. Σκέπτεται, είπε. Άρχισε ακολούθως να υποστηρίζει ότι έχει προβλήματα με την υγεία του. Συγκεκριμένα, είπε ότι έχει πρόβλημα με το οπτικό νεύρο του και ότι έχει πάει στο Νοσοκομείο.

Για τα μαχαίρια που βρήκαν οι αστυνομικοί στο σπίτι του υποστήριξε ότι τα κατείχε νόμιμα, καθώς τα είχε αγοράσει από κατάστημα με κυνηγετικά είδη.

Ο 43χρονος καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δεκαπέντε μηνών και χρηματική ποινή 600 ευρώ με αναστολή τριετίας και εφέσιμη. Ο Εισαγγελέας έδρας τον έκρινε ένοχο για τα αδικήματα με τα οποία βαρύνονταν. Ο 43χρονος είχε κινητοποιήσει ολόκληρη τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο καταδικασθείς φέρεται να υποστήριξε ότι έστειλε στα ηλεκτρονικά μηνύματα στη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να δοκιμάσει την ετοιμότητα των αστυνομικών και των δικαστικών αρχών.

Μετά την δίκη του στο Αυτόφωρο άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα