Thumbnail
Τι δηλώνει η ίδια

Ποινή φυλάκισης 24 μηνών, με 3ετή αναστολή επέβαλε το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, στην 25χρονη σερβικής καταγωγής, που εγκατέλειψε τα δύο ανήλικα ανίψια της έξω από την εκκλησία του Αγίου Παντελεήμονα στην Καλαμαριά.

Η 25χρονη, που κατά δήλωσή της- εργάζεται ως ιερόδουλη,κρίθηκε ένοχη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, κατά συρροή, ενώ μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερη.

Στην απολογία της είπε ότι η αδελφή της και μητέρα των παιδιών της άφησα τον  προηγούμενο μήνα τα ανήλικα παιδιά -ένα κοριτσάκι 1,5 έτους κι ένα αγοράκι 3,5 ετών- επειδή εκείνη οδηγήθηκε στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα των Θηβών για διακεκριμένες κλοπές, ενώ κι ο πατέρας τους είναι έγκλειστος στις φυλακές Διαβατών.

«Στις αρχές είχα κάποια βοήθεια από μία θεία μου, αλλά επέστρεψε στη Σερβία. Δεν είχα τη δυνατότητα να τα κρατήσω μόνη μου» επισήμανε ενώ είπε πως σκόπευε να απευθυνθεί στην πρεσβεία της Σερβίας προκειμένου να «στείλουμε τα παιδιά στους παππούδες στην πατρίδα μου, αλλά δεν διέθεταν ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, καθώς το κοριτσάκι έχει δηλωθεί με ψεύτικο όνομα και το αγοράκι δεν είναι καθόλου δηλωμένο».

Εξήγησε ακόμη ότι «Απευθύνθηκα τηλεφωνικά στο “Χαμόγελο του Παιδιού” απ’ όπου με παρέπεμψαν σε αστυνομικό τμήμα. Πήγα την Μ. Παρασκευή στο ΑΤ Μενεμένης μαζί με τα παιδιά κι από ’κει με έστειλαν στην Εισαγγελία της Θεσσαλονίκης».

Μάλιστα, λίγες ώρες πριν εγκαταλείψει τα δύο ανήλικα, επισκέφθηκε την Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, όπου όμως, σύμφωνα με τον ισχυρισμό της, έλαβε την απάντηση από το αρμόδιο γραφείο, ότι ο εισαγγελέας απουσιάζει, ενώ την προέτρεψαν να κλείσει ραντεβού στο τέλος του μήνα.

«Απελπίστηκα, φοβήθηκα, δεν ήξερα τι να κάνω. Δεν μπορούσα να προσφέρω τίποτα στα παιδιά. Έχω μετανιώσει για την πράξη μου, ήταν λάθος και το κατάλαβα» πρόσθεσε.

Τα ανήλικα μεταφέρθηκαν αρχικά στο Τμήμα Ασφαλείας Καλαμαριάς και στη συνέχεια στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» όπου διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία τους.

Εξακολουθούν να βρίσκονται στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα, ενώ δρομολογούνται οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε κάποιο ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΙΕΠ
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)
Προαναγγελία δημοσίευσης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος υποβολής αιτήσεων από ενδιαφερομένους (φυσικά πρόσωπα) για την ένταξη σε «Μητρώο...
ΙΕΠ: Πρόσκληση για το Μητρώο Αξιολογητών Διδακτικών Βιβλίων (Πολλαπλό βιβλίο)