Thumbnail
Stem Education

Για τις ανάγκες υλοποίησης του έργου η Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης eTwinning υλοποιεί  τη δράση STEM. Μέσω της δράσης θα επιλεχθούν 88 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα: 23 νηπιαγωγεία, 25 δημοτικά, 19 γυμνάσια και 21 λύκεια της ελληνικής επικράτειας.

Τα επιλεγμένα σχολεία θα λειτουργήσουν προσανατολισμένα στη STEM μεθοδολογία για τους εκπαιδευτικούς των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, των Μαθηματικών και της Πληροφορικής για την υλοποίηση ανάλογων σχεδίων eTwinning. Η επιλογή γίνεται μέσω της φόρμας στο σύνδεσμο http://www.etwinning.gr/survey/index.php/815863/lang-el

Ο σκοπός της δράσης είναι η εισαγωγή στην Εκπαιδευτική Ρομποτική με τη συναρπαστική εκμάθηση της φυσικής, της τεχνολογίας, των μαθηματικών και της μηχανικής (STEM) πρακτικά, δίχως θεωρίες και περιττή ορολογία, και μέσω μεθόδων ανάλυσης και επίλυσης προβλημάτων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης δεξιοτήτων εφευρετικότητας, αλγοριθμικών & προγραμματιστικών προτύπων και επίδειξης ομαδικού πνεύματος.

Διαβάστε εδώ αναλυτικά για τη δράση

Οι δραστηριότητες STEM και τα εκθέματα των Σχολικών Μονάδων στο Spoudase Festival - ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στο Spoudase Festival που πραγματοποιείται στην Τεχνόπολη στις 19 και 20 Μαϊου, Σχολικές Μονάδες από όλη την Ελλαδα θα παρουσιάσουν τα εκθέματά τους και τις δραστηριότητές τους προσανατολισμένες στη Stem Μεθολογία (ρομποτική, φυσική, τεχνολογία, μηχανική) σε χιλιάδες  μαθητές, καθηγητές, γονείς, επιστήμονες που θα επισκεφτούν εκείνη την περίοδο το Φεστιβάλ.

Εντός του Ιανουαρίου μέσω της νέας σελίδας του Φεστιβάλ αλλά και του alfavita.gr θα αναρτηθεί επίσημη πρόσκληση και φόρμα εγγραφής για τα σχολεία που θέλουν να συμμετέχουν εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ Εκπαίδευσης στην Ελλάδα

Στο Spoudase Festival που συμμετέχουν Πανεπιστήμια, Τεχνολογικά Ιδρύματα, Κέντρα Ερευνών, Ινστιτούτα, Επιστημονικά Κέντρα, Κολέγια, σχολεία, Επιστημονικές Ενώσεις, Επιμορφωτικά Ιδρύματα  επισκέφτηκαν πέρυσι 7.000 επισκέπτες ενώ φέτος αναμένεται να το επισκεφτούν 20.000!

Όλα τα δρώμενα, workshops και σεμινάρια που θα πραγματοποιηθούν θα είναι Δωρεάν για το κοινό

Δείτε το βίντεο του 1ου Φεστιβάλ Spoudase

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα