Thumbnail
Τι υποστηρίζει ο 58χρονος

Πολύωρη συμπληρωματική απολογία έδωσε σήμερα ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη, στις 18 Οκτωβρίου στο Β' Νεκροταφείο. Ο 58χρονος κλήθηκε από τον ανακριτή να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που προβάλλει μετά την προφυλάκισή του, ότι σκότωσε την εφοριακό κατόπιν παραγγελίας και έναντι χρηματικής αμοιβής.

Ο 58χρονος Εμμανουήλ Εσσαντζανιάν-Σοροπίδης, οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων με τη συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης υπό τον φόβο επεισοδίων, φέρεται να επανέλαβε και ενώπιον του ανακριτή, στην σχεδόν πεντάωρη απολογία του, τα όσα ισχυρίζεται περί «εντολής» να σκοτώσει τη Δ. Ζέμπερη. Επιμένει δε στους πρόσφατους ισχυρισμούς του περί ηθικών αυτουργών που κρύβονται πίσω από τη δολοφονία της άτυχης εφοριακού.

Ο 58χρονος φαίρεται να υποστηρίζει, σε πολυσέλιδη επιστολή που απέστειλε στον ανακριτή, ότι έλαβε εντολή από δύο άτομα που τον πλησίασαν και του είπαν ότι θέλουν να σκοτώσει την 32χρονη, λόγω της θέσης που είχε στην εφορία.

Οι δύο άνδρες προσέφεραν στον 58χρονο, σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος, το ποσό των 30.000 ευρώ για να δολοφονήσει τη νεαρή εφοριακό. Υποστηρίζει παράλληλα πως τον προμήθευσαν με ναρκωτικά και του έδωσαν το μαχαίρι του στυγερού εγκλήματος. Ο 58χρονος αναφέρει ότι παρακολουθούσε την άτυχη εφοριακό για πάνω από δύο εβδομάδες, αναγνωρίζοντάς την μέσα από δύο φωτογραφίες που του είχαν δώσει.

Ο κατηγορούμενος ως δράστης φέρεται να είπε στην κατάθεση του στον ανακριτή σήμερα: «Γι' αυτό τον λόγο ζήτησα να με μεταφέρουν σε άλλη φυλακή. Εσείς θα κρίνετε τι πρέπει να γίνει με μένα. Φοβάμαι για την ζωή μου, θα το κάνουν να φανεί σαν αυτοκτονία. Δεν ψάχνω ούτε άλλοθι, ούτε ελαφρυντικό. Αρκεί να μαθευτεί η αλήθεια δημόσια και να τιμωρηθούν. Εσείς θα κρίνετε και αν πρέπει να μπω σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων».

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη του απολογία ο 58χρονος, τόνιζε πως είναι τοξικομανής και δήλωσε σκότωσε την 32χρονη βρισκόμενος σε άμυνα, καθώς δέχθηκε «σφοδρή επίθεση» από αυτήν όταν προσπάθησε να της αρπάξει την τσάντα.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

smartphone_apps.jpg
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
Δεν έχει σημασία πόσο φανατικός φωτογράφος είσαι με το κινητό σου, κάθε σου λήψη μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη με λίγη επεξεργασία
5 εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφιών για να κατεβάσεις στο smartphone σου
σχολεία
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας
«Στα τριάντα εννιά χρόνια από τη δικτατορία της 21ης Aπριλίου ουδείς νοήμων και λογικός άνθρωπος έχει βρεθεί να πει έναν καλό λόγο για την...
Η παιδεία στον «γύψο» της χούντας