Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δίωξη μετά από καταγγελία Φορτσάκη - Αθώος ο Π.Σωτήρης και οι δύο διοικητικοί του ΕΚΠΑ


Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 13 Μάρτιος, 2018 - 13:24 | Στην Κατηγορία:

Η υπόθεση εξετάστηκε από το  Ζ’ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών - Περισσότερα σε λίγο

Αθώοι και οι τρεις κατηγορούμενοι που διώχθηκαν έπειτα από καταγγελία του πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ και νυν βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρη Φορτσάκη. 

Συγκεκριμένα, οι διοικητικοί υπάλληλοι Αθηνά Αλεξανδρή και η Βανέσα Πεντογάλου και ο Παναγιώτης Σωτήρης,  πρώην μέλος την Εκτελεστικής Γραμματείας της ΠΟΣΔΕΠ, κατηγορήθηκαν για παραβίαση των άρθρων 1, 14, 16, 26 παρ. 1α, 27, 45, 51, 53, 79, 325 του Ποινικού Κώδικα, με το σκεπτικό ότι, στις 30/10/2014:

«…από κοινού δρώντας και κατόπιν συναπόφασης με άγνωστα άτομα […] υποχρέωσαν διά της βίας τον Θ. Φορτσάκη να παραμείνει παρά τη θέλησή του, για βραχύ χρονικό διάστημα, εντός της αίθουσας όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η συνεδρίαση της Συγκλήτου […] καθώς με το σώμα τους έφραζαν την πόρτα […] και στη συνέχεια κλείδωσαν αυτή, εξαναγκάζοντάς τον με αυτόν τον τρόπο να παραμείνει, ακουσίως, περιορισμένος για βραχύ χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να στερηθεί κατά το χρόνο αυτό, χωρίς τη θέλησή του, την ελευθερία της κίνησης…».


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Φορτσάκης: Τα ελληνικά πανεπιστήμια τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες

Τα ελληνικά Πανεπιστήμια «τα λυμαίνονται βίαιες μειοψηφίες και εξωπανεπιστημιακές ομάδες» και «στις εξετάσεις κυριαρχεί η αντιγραφή», καταγγέλλει στη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητής, Θεόδωρος Φορτσάκης. 

Φορτσάκης: Ανιστόρητη η ταύτιση ναζισμού και κομμουνισμού

Στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή "Φυλή των φίλων" με τον Κώστα Αρβανίτη μίλησε το πρωί της Τετάρτης ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Θεόδωρος Φορτσάκης.