Thumbnail
Τις εντάσεις και τα επεισόδια που εξελίχθηκαν χθες, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου, που φοιτούν προσφυγόπουλα, καταδικάζει το δημοτικό συμβούλιο Ωραιοκάστρου.

Χθες, έξω από το σχολείο, για δεύτερη φορά, συγκεντρώθηκαν μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης» ώστε να διαμαρτυρηθούν κατά της φοίτησης προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου. Την ίδια ώρα, υπήρχε αντισυγκέντρωση από άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Η ένταση οξύνθηκε όταν μέλος της «Πατριωτικής Κίνησης» μπήκε στο προαύλιο του σχολείου και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου άρχισαν να τον χτυπούν. Ενώ, μέλη της «Πατριωτικής Κίνησης» επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και συνεργεία του ΣΚΑΙ και της ΕΡΤ 3. 

Το θέμα συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου και εκδόθηκε το παρακάτω ψήφισμα: 

«Μετά και τα σημερινά θλιβερά γεγονότα που συνέβησαν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ωραιοκάστρου δηλώνει ότι καταδικάζει κάθε μορφή βίας και κάθε εκδήλωση ρατσιστικής συμπεριφοράς από όπου και αν προέρχεται, ειδικά δε όταν αυτή στρέφεται κατά μικρών παιδιών.

Τα γεγονότα αυτά στα οποία δόθηκε μεγάλη έκταση από τα ΜΜΕ είναι βέβαιο ότι δεν εκφράζουν και δεν μπορούν να χαρακτηρίσουν το σύνολο των Δημοτών μας, τη Δημοτική μας Αρχή, δεν εκφράζουν γενικά το Ωραιόκαστρο ως τόπο ο οποίος στην πολύχρονη ιστορία του υπήρξε και εξακολουθεί να είναι ένας τόπος ανθρώπινος και φιλόξενος».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα