Thumbnail
Τι ανέφερε στην κατάθεσή της

Συνεχίζεται και σήμερα, Παρασκευή 15 Ιουλίου, η δίκη της Χρυσής Αυγής, χωρίς όμως να λείπουν και τα επεισόδια, κατά την ακροαματική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, ήταν η σειρά της αδελφής του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα, Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλας, να καταθέσει ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, όμως οι αστυνομικές αρχές προχώρησαν στη σύληψή εν΄ςο ατόμου, καθώς προσπάθησε να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα κουβαλώντας ένα μαχαίρι!

Οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής ενημέρωσαν το Δικαστήριο πως σε διακοπή της δίκης συνελλήφθη ένα άτομο να επιχειρεί να εισέλθει στη δικαστική αίθουσα, έχοντας στην κατοχή του μαχαίρι 5 με 6 εκατοστών.

"Θα θέλαμε να μάθουμε τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το πρόσωπο, διότι έχουμε πληρηφορίες σε ποιο μπλόκ ανήκει, διότι έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά" ανέφερε στο ακροατήριο ο συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας του Παύλου Φύσσα. "Δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν αλλά όλα σταμάτησαν εκτός αίθουσας, δεν μπορεί σας δώσει πληρηφορίες παραπάνω για αυτό το δικαστήριο. Το περιστατικό έγινε εκτός ακροατηρίου", απάντησε η πρόεδρος του δικαστηρίου κ. Μαρία Λεπενιώτη.

Τι κατέθεσε η αδελφή του Ρουπακιά

Η κατάθεση της Χρυσούλας Ρουπακιά εστίασε "στην κακή συγκυρία γεγονότων και συμπτώσεων...".

Όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως λίγο αργότερα τόνισε στην κατάθεση της ότι ο αδελφός της δέχθηκε τηλεφώνημα για να σπεύσει στην Τοπική Οργάνωση της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια "γιατί κάτι είχε συμβεί".

Η μάρτυρας δήλωσε ότι δεν έχει στενές σχέσεις με τον αδελφό της, τον οποίο από την άλλη χαρακτήρισε "ήρεμο άνθρωπο και μη επιθετικό".  Όπως ανέφερε, στο δικαστήριο ρώτησε τη συζύγο Ρουπακιά, πως ο αδελφός της έφυγε εκείνο το βράδυ από το σπίτι, με εκείνη να απαντά: "Μου είπε ότι έφυγε από το σπιτι, διότι του τηλεφώνησε ο Δήμου για να παει στην Τοπική γιατί καλεί ειχε συμβεί . "Γνωρίζεις κατι" τον ρωτησε και εκείνος απάντησε "δεν γνωρίζω ξεκινάω για εκεί και βλέπουμε". Ετοιμάστηκε, έφυγε και τα νεα του τα μαθαίνουμε οταν πια είναι στο Τμήμα του Κερατσινίου".

Η αδελφή του Γ. Ρουπακιά κατέθεσε στο δικαστήριο την περιγραφή που, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τής έκανε ο κατηγορούμενος αδελφός της στο δικηγόρο που τον επισκέφθηκε στη ΓΑΔΑ λίγες ώρες μετά την δολοφονία . Ανέφερε στο δικαστήριο: "Ο δικηγόρος μου μετέφερε πως ο αδελφός μου τσακώθηκε με το παλικάρι και όταν κάποιοι τέσερα με πέντε άτομα, πήγαν να τον τραβήξουν έξω από το αυτοκίνητο...Από το φόβο του πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι και του έκανε δυο γρατζουνιές. Όπως ήταν σκυμμένος βγαίνοντας από το αυτοκίνητο έκανε με το χέρι του έτσι (σ.σ. έδειξε την κίνηση με τα χέρια της ) και του έκανε ( σ.σ. του Φύσσα) δυο γρατζουνιές στην κοιλιά . Ήταν σκυμένος δεν έβλεπε που χτυπάει... Έβλεπε μόνο πόδια".

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αδιανόητη αυθαιρεσία: Διευθυντής Π.Ε αδικεί υποψήφιο Διευθυντή σχολείου και δημιουργεί «μπάχαλο» με εμπλοκή της δικαιοσύνης!

Κατάρτιση 500.000 ενηλίκων: 10.000 προσλήψεις εκπαιδευτών ενηλικών με έως 22 ευρώ την ώρα

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - Ξεκινάει 28 Μαρτίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 28/3

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ekpa
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού
Ο Παναγιώτης Κοντός υπήρξε πτυχιούχος και διδάκτωρ του Ε.Κ.Π.Α. αλλά και επί σαράντα χρόνια ακαδημαϊκός δάσκαλος που το υπηρέτησε πιστά προσφέροντας...
Μνήμη Παναγιώτη Κοντού