Thumbnail
Η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων δεν επέτρεψε, τελικά, στο υπό σύσταση σωματείο που εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου να παρίσταται στη δίκη για το σκάνδαλο της Siemens. Η επικεφαλής της "Πλεύσης Ελευθερίας" αντέδρασε έντονα στην απόφαση αυτή και είχε έντονο διάλογο με την Πρόεδρο της Έδρας.

Η απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο υιοθέτησε την πρόταση της Εισαγγελέως, δεν έκανε δεκτή την παράσταση που δήλωσε το υπό σύσταση σωματείο "Δικαιοσύνη για όλους", το οποίο εκπροσωπείται από την πρώην Πρόεδρο της Βουλής κ.α, καθώς και αυτές πολιτών, με το σκεπτικό ότι οι αιτήσεις που πραγματοποιήθηκαν υπολείπονται ενεργητικής νομιμοποίησης.

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου μίλησε για "εντελώς στημένη διαδικασία", για να απαντήσει η Πρόεδρος της Έδρας: "Είναι ανόητο να θεωρείτε ότι η επίδειξη απαθούς και ψύχραιμης συμπεριφοράς από μέρους μου είναι αδυναμία".

Η στιχομυθία μεταξύ της Προέδρου του Δικαστηρίου και της Ζωής Κωνσταντοπούλου ήταν η εξής:

Πρόεδρος: Δεν είστε διάδικος αυτής της δίκης. Σας υπενθυμίζω ότι μπορεί να ελεγχθείτε.( σσ εννοώντας πειθαρχικά).
Κωνσταντοπούλου: Σας υπενθυμίζω ότι και εσείς μπορεί να ελεγχθείτε…

Κατά την έναρξη της σημερινής διαδικασίας οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, στη δίκη για την επίμαχη σύμβαση μεταξύ ΟΤΕ και Siemens, είχαν τοποθετηθεί κατά της παράστασης του σωματείου και πολιτών, σημειώνοντας ότι οι πολίτες εκπροσωπούνται από το Δημόσιο και το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους.

Η εκπρόσωπος του υπό σύσταση σωματείου, στην τοποθέτησή της, μετά την απορριπτική πρόταση της Εισαγγελέως, επανέλαβε πως "υπάρχουν πιέσεις να μην αποδοθεί Δικαιοσύνη στην υπόθεση αυτή", τονίζοντας δε πως με την αποβολή της παράστασης των πολιτών, το δικαστήριο θα κάνει "τεράστια εξυπηρέτηση στους κατηγορούμενους και την Siemens", καθώς έτσι "εξασφαλίζεται μία υπόθεση “κομμένη και ραμμένη” στα μέτρα τους". Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε επίσης, πως "θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερος σεβασμός της δικαιοσύνης στους πολίτες. Η δικαιοσύνη εκτίθεται συνεχώς στα μάτια των πολιτών, από συνθέσεις δικαστηρίων που συμπεριφέρονται σαν να είναι η Δικαιοσύνη τσιφλίκι τους".

Η δίκη ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, ενώ κλήθηκαν να λογοδοτήσουν 64 κατηγορούμενοι, εκ των οποίων, όπως ανακοινώθηκε στο δικαστήριο, τρεις έχουν αποβιώσει.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παραιτήθηκε διευθυντής σχολείου που απειλήθηκε με καθαίρεση και πειθαρχικές ποινές επειδή αντιτάχθηκε σε αυτή στην αξιολόγηση

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 17 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 17/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ethniko-arxaiologiko-mouseio-1.jpg
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Πώς θα κάνετε αίτηση για 75 προλήψεις αποφοίτων γυμνασίου και λυκείου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο
Δεκάδες προσλήψεις με απολυτήριο Γυμνασίου στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ
«Χωρίς να ξεχνάμε όσα έχουν προηγηθεί, τις 14 φορές που έσυραν στα δικαστήρια τις Ομοσπονδίες και τα σωματεία μας, τις διώξεις και τις απειλές από...
Εκπαιδευτικοί: «Απίστευτο κύμα αυταρχισμού και διώξεων» από κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘΑ