Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Δικάζεται ξανά αύριο (7/12) ο Πελετίδης - Για την μη παράδοση στοιχείων των εργαζομένων του Δήμου


Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 6 Δεκέμβριος, 2017 - 22:07 | Στην Κατηγορία:

Οι φάκελοι των εργαζομένων θα περνούσαν από αξιολόγηση, με κίνδυνο της απόλυση τους

Ο δήμαρχος Πατρέων με την αγωνιστική στάση του πριν τρία χρόνια απέτρεψε τις απολύσεις εργαζομένων. Η φιλεργατική κίνηση του όμως, για την αστική δικαιοσύνη αποτελεί …«ποινικό αδίκημα». Ο Κώστας Πελετίδης, αρνήθηκε να παραδώσει τους ατομικούς φακέλους 324 εργαζόμενων, για επανέλεγχο το 2014. Αρνήθηκε να δώσει βορά στην «αξιολόγηση» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, τους εργαζόμενους του δήμου. Αν το έπραττε θα συνυπέγραφε τις απολύσεις πολλών εξ’ αυτών. 

Επέλεξε να προστατέψει το δικαίωμα στην εργασία. Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου, δικάζεται για αυτό ακριβώς το λόγο.  Καλείται να εμφανιστεί ενώπιον του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών για να …απολογηθεί επειδή προστάτεψε εργατικά δικαιώματα. Στην ξεκάθαρα ταξική στάση του δημάρχου στηρίζεται το σαθρό «κατηγορητήριο».

Όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση του, ο δήμος Πατρέων: «Αυτή η στάση συνέβαλε στο να μην προχωρήσουν απολύσεις εργαζομένων στο Δήμο.

Η Δημοτική Αρχή θα αντιμετωπίσει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου.

Αυτή την περίοδο οι εργαζόμενοι έχουν απέναντί τους νέα αντιλαϊκά μέτρα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Στο επίκεντρο βρίσκονται ξανά οι απολύσεις στο Δημόσιο τομέα, συνολικά το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με εργαλείο την λεγόμενη «αξιολόγηση» των δημοσίων υπαλλήλων.

Σε εξέλιξη επίσης βρίσκεται το περαιτέρω χτύπημα της συλλογικής οργάνωσης και δράσης των εργαζομένων, βάζοντας νέα εμπόδια στην απεργία, την πλήρη κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Την ίδια στιγμή βγάζουν στο σφυρί την λαϊκή κατοικία μέσω ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Σε αυτές τις συνθήκες η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα».

Σε αυτή τη δίκη ο δήμαρχος Πατρέων, χρειάζεται στο πλευρό του, όλους τους εργαζόμενους και το λαό της Πάτρας.

Πηγή: imerodromos


ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Ευθύνες για τον ακρωτηριασμό του υπαλλήλου καθαριότητας θα ζητήσει ο Δήμος Πατρέων

Είχε περισυλέξει σακούλα με όπλα και σφαίρες που εξερράγη

Φωτογραφίες από τον εορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Πάτρας από τους Ναζί

Για τρίτη χρονιά ο Δήμος Πατρέων διοργάνωσε τον γιορτασμό της επετείου της απελευθέρωσης της Πάτρας από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής, στις 4 του Οκτώβρη 1944, από τον ΕΛΑΣ

Έκκληση του Πελετίδη - Κινδυνεύουν να μείνουν στον δρόμο 92 ηλικιωμένοι

Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Κωνσταντοπούλειος Οίκος Ευγηρίας