Thumbnail
Δίκη

Στο Γ’ Τριμελές Εφετείο στη Λουκάρεως ξεκινά αύριο (Δευτέρα) η δίκη σε δεύτερο βαθμό του ψυχίατρου Κωνσταντίνου Παρασχάκη, ο οποίος κατηγορείται ότι από τη θέση του ψυχιάτρου του ΨΝΑ, στο οποίο διετέλεσε και διευθυντής μονάδας, έδινε ψευδή πιστοποιητικά σε στελέχη της Χρυσής Αυγής για να βγάλουν άδεια οπλοφορίας.

Ο Παρασχάκης ήταν στέλεχος της Χρυσής Αυγής, υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τον συνδυασμό Μιχαλολιάκου το 2010 και υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο Λασίθι το 2012.

Αυτός χορήγησε και το πιστοποιητικό που παρουσίασε η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, με βάση το οποίο πέτυχε μία από τις πολλές αναβολές της δίκης της για το μαχαίρωμα Αφγανού το 2011 στον Αγιο Παντελεήμονα, για το οποίο καταδικάστηκε μετά από έξι χρόνια.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, ο Παρασχάκης έχει καταγραφεί σε βίντεο να χαιρετά ναζιστικά ακολουθώντας στη συνέχεια τη γνωστή τακτική των χρυσαυγιτών να μιλούν για «αρχαίο δωρικό χαιρετισμό», ενώ δεν δίστασε να προκαλέσει δημοσίως με τις δηλώσεις του σε εκπομπή του Στέφανου Χίου στο Kontra Channel τον Οκτώβριο του 2011, όπου καλούσε τους «ενεργούς στρατιωτικούς της πατρίδος μας [...] να πάρουν πραγματικά τα όπλα», επιχειρώντας στη συνέχεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σήμερα ο Παρασχάκης είναι υπεύθυνος του τομέα Υγείας της Λαϊκής Ελληνικής Πατριωτικής Ενωσης (ΛΕΠΕΝ), η οποία προέκυψε από διάσπαση της Χρυσής Αυγής μετά την έναρξη της δίκης για την εγκληματική οργάνωση.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα