Thumbnail
Απόψε και κυρίως τα ξημερώματα της Τετάρτης

Απόψε το βράδυ, και κυρίως τα ξημερώματα της Τετάρτης, κορυφώνεται η "βροχή" των Διδυμίδων, των "βασιλιάδων" στην κατηγορία των διαττόντων αστέρων. Παράλληλα, τα συγκεκριμένα πεφταστέρια θα συνοδεύονται και από μία λαμπρή υπερπανσέληνο, φαινόμενο το οποίο είχε κορυφωθεί πριν έναν περίπου μήνα.

Οπως ανέφερε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, "Πρακτορείο 104,9 fm", ο καθηγητής Αστροφυσικής και αστρονομίας στο λαϊκό Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης, Χαρίτων Τομπουλίδης, "καταρχήν να ξεχωρίσουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε. Εμείς λέμε πεφταστέρια αλλά στην ουσία δεν είναι αστέρια. Τα αστέρια είναι τεράστια σώματα, δεν μπορεί ένα αστέρι που είναι 1.300.000 φορές μεγαλύτερο από τη γη να πέσει πάνω στη γη” για να συπληρώσει ότι “οι Διδυμίδες όπως και άλλα μετέωρα είναι κομμάτια από τη δημιουργία του ηλιακού μας συστήματος που περιφέρονται μέσα στον μεσοπλανητικό χώρο".

"Να γνωρίζουμε ότι κάθε μέρα πέφτουν ένας τόνος αστέρια, κατά άλλους εκατό τόνοι αστεριών πέφτουν στην επιφάνεια της γης", τόνισε ο κ. Τομπουλίδης.

Όμως έχουμε και υπερπανσέληνο και πολλοί φοβούνται ότι επειδή η σελήνη είναι πάρα πολύ φωτεινή, δεν διακρίνεται η βροχή των Διδυμίδων.

Ο καθηγητής αστροφυσικής ωστόσο επισημαίνει ότι το βράδυ δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να δούμε τα πεφταστέρια, αντιθέτως η καλύτερες ώρες είναι οι ...πρώτες πρωινές, δηλαδή τα χαράματα. “Η πανσέληνος ανεβαίνει ψηλά στον ουρανό το βράδυ και δύει το πρωί. Συνήθως οι Περσίδες, οι Λεοντίδες και οι Διδυμίδες, οι οποίοι θεωρούνται οι πιο δυνατοί διάττοντες, φαίνονται κυρίως τα ξημερώματα. Για αυτό το λόγο πολλοί περιμένουν το βράδυ να δουν τα πεφταστέρια και το αποτέλεσμα τους απογοητεύει” είπε χαρακτηριστικά ο ο καθηγητής Αστροφυσικής και αστρονομίας Χαρίτων Τομπουλίδης.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σχολεία: Αλλάζουν οι ώρες αποχώρησης των μαθητών

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα