Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αρχική >

Το δένδρο που δείχνει πως όλες οι γλώσσες συνδέονται θα αλλάξει την οπτική σου για τον κόσμο


Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 24 Σεπτέμβριος, 2017 - 16:40 | Στην Κατηγορία:

Η Φινλανδοσουηδή δημιουργός κόμικ Μίνα Σούντμπεργκ κατασκεύασε ένα «γενεαλογικό δέντρο» με τις διαφορετικές γλώσσες του κόσμου σε ένα εκπληκτικό Infographick

Χρησιμοποιώντας όλα τα στοιχεία απο το ethnologue η Μίνα δημιούργησε "μεταφορικά" ένα δένδρο για να δείξει πως όλες οι κύριες ευρωπαικές ακόμα και αρκέτες γλώσσες της Ανατολής μπορούν να μπουν στην ίδια Ινδο ευρωπαική οικογένεια και την Ουραλική Οικογένεια.

Όπως σημειώνει η καλλιτέχνιδα υπάρχουν παρα πολλές άλλες γλώσσες οι οποιες δεν αποτυπώνονται στο γράφημα. Υπάρχουν εκατοντάδες μικρές γλώσσες που ανήκουν στην ινδοευρωπαική οικογένεια αλλά δεν μπορεσα να τις ταιριάξω στο infographic.

Δείτε παρακάτω - ΠΑΤΗΣΤΕ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ

Επισυνάψεις: 

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ

alfavita.gr δεν φέρει ευθύνη για τα σχόλια που αναρτώνται στην ιστοσελίδα της. Τα σχόλια εκπροσωπούν κάθε σχολιαστή. Στα πλαίσια προστασίας των επισκεπτών της, η alfavita.gr θα διαγράφει σχόλια που είναι απειλητικά, προσβλητικά, επιζήμια, δυσφημιστικά, χυδαία, βίαια, υβριστικά ή ρατσιστικά.

Σχετικά Άρθρα

Πόσο κοστίζουν οι ξένες γλώσσες

Ένα τεράστιο κονδύλι που ξεπερνά τα 60 εκατομμύρια ευρώ

Πρόγραμμα του ΚΠγ περιόδου Νοεμβρίου 2012

 

                                    Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

      Στη Διεύθυνση Δ.Ε. Δ΄ Αθήνας έχει οριστεί για όλες τις εξεταζόμενες γλώσσες του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας περιόδου Νοεμβρίου 2012 ως Εξεταστικό Κέντρο,  το ακόλουθο σχολείο:

2ο ΓΕΛ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ Νικομηδείας 7-9, Τ.Κ. 17124, Ν. Σμύρνη