Thumbnail
Δεν πρόκειται να υπάρξει μονιμοποίηση συμβασιούχων, ξεκαθαρίζουν πηγές του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, διαψεύδοντας τον υπουργό Επικρατείας Χριστόφορο Βερναρδάκη, ο οποίος έχει κάνει λόγο για μονιμοποίηση 10.000 συμβασιούχων στους δήμους μέσω πριμοδότησής τους σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

«Η διάθεση και η πολιτική στόχευσή μας είναι να δημιουργούμε μόνιμες θέσεις εργασίας, όπου εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Στο βαθμό που το επιτρέπουν οι αναλογίες προσλήψεων - αποχωρήσεων (1 προς 4 το 2017, 1 προς 3 το 2018) και τα δημοσιονομικά της χώρας η προσπάθειά μας θα τείνει προς τις μόνιμες θέσεις εργασίας», τονίζουν οι ίδιες πηγές, αλλά διευκρινίζουν ότι δεν θα προκηρυχθεί διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για μονιμοποιήσεις συμβασιούχων.  Ακόμα κι' αν προκηρυχθεί τέτοιος διαγωνισμός -προσθέτουν- αυτός θα είναι «ανοιχτός» για όλους και δεν θα δοθεί προτεραιότητα σε ήδη εργαζόμενους με ειδική πριμοδότησή τους. Η προϋπηρεσία τους θα προσμετρηθεί με την ίδια «βαρύτητα» που ισχύει σε ανάλογους διαγωνισμούς και η οποία είναο σχετικά μικρή σε σχέση με τα κοινωνικά κριτήρια (ανεργία, αναπηρία, τέκνα κ.λπ.).

Για την καταβολή δεδουλευμένων των συμβασιούχων – παρατασιούχων στην καθαριότητα των δήμων, που «μπλόκαρε» μετά από απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζήτημα θα λυθεί σύντομα με τροπολογία που ετοιμάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου περιλαμβάνεται και η προετοιμασία ώστε το νέο σύστημα κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων να αρχίσει κανονικά στις 15 Απριλίου όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Σε αυτό δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν μόνο οι φορείς που έχουν αποστείλει οργανογράμματα, κάτι που πρέπει να έχει συμβεί το αργότερο έως τις 15 Φεβρουαρίου.

Τέλος, σχετικά με το Μητρώο Επιτελικών Στελεχών, η ανταπόκριση των προσοντούχων υπαλλήλων δεν είναι η αναμενόμενη, καθώς έχουν εγγραφεί μόλις 1.000, ενώ άλλοι περίπου 2.000 άρχισαν τη σχετική διαδικασία αλλά εκκρεμεί η ολοκλήρωσή της. Η μειωμένη συμμετοχή αποδίδεται κυρίως στην πολυπλοκότητα της διαδικτυακής φόρμας εγγραφής και για το λόγο αυτό δόθηκε εντολή στο ΑΣΕΠ να την απλοποιήσει, ενώ στο υπουργείο εκτιμούν ότι θα υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον όταν θα αρχίσει η κάλυψη των επιτελικών θέσεων μέσω του Μητρώου.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Εσείς γνωρίζετε τι σημαίνει «νείρομαι»;

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 24 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 24/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panepistimio aigaiou
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»
«Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών και στην προσπάθεια καταστολής και υπονόμευσης του εκπαιδευτικού κλάδου», τονίζουν οι...
Καθηγητές Πανεπιστημίου Αιγαίου: «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των εκπαιδευτικών»