Thumbnail
Το κυβερνητικό φιάσκο με την κάρτα φιλάθλου, που φαίνεται πως δεν θα εφαρμοστεί, προκάλεσε κλυδωνισμούς και στο Υπουργικό Συμβούλιο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Ε.Τ.», η διαλλακτική στάση που τήρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους των ΠΑΕ, προκάλεσε τον εκνευρισμό του προκατόχου του και νυν υπουργού Δικαιοσύνης, Σταύρου Κοντονή.

Μάλιστα αυτός ο εκνευρισμός, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν ήταν σιωπηλός, αλλά ο κ. Κοντονής διαμαρτυρήθηκε στο συνάδελφό του.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης για την κάρτα φιλάθλου μπορεί να έδωσε αρκετές αναβολές, αλλά είχε τονίσει πως «είναι ένα μέτρο που θα πρέπει να τηρηθεί καθολικά και είναι απόφαση της κυβέρνησης να εφαρμοστεί, γιατί θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την επιστροφή των οικογενειών στα γήπεδα». Δήλωση, που την επαναλάμβανε συνεχώς, ακόμη και όταν έφυγε από το υφυπουργείο Αθλητισμού για να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα.

Αλλαγή πλεύσης…

Ο κ. Βασιλειάδης που τον διαδέχθηκε τόνισε πως θα είναι συνεχιστής του έργου του και πως δεν πρόκειται να παρεκκλίνει ούτε στο ελάχιστο από την κυβερνητική γραμμή που είχε τραβηχτεί για τα σημαντικά θέματα. Φαίνεται όμως πως στη συγκεκριμένη περίπτωση άλλαξε τακτική και το ερώτημα που τίθεται από πολλούς είναι αν αυτό το έχει κάνει μόνος του ή υπάρχει γενικότερη εντολή από το Μέγαρο Μαξίμου που να ζητά περισσότερη… επιείκεια στις ΠΑΕ που ακολουθούνται από πολύ κόσμο. Εννοείται πως αν ισχύει το δεύτερο σενάριο, αυτή η οπισθοχώρηση αποτελεί ακόμη ένα τρικ της κυβέρνησης, η οποία φαίνεται πως πάντα βλέπει στον ορίζοντα τις εκλογές και δεν θέλει να δημιουργεί περισσότερες αντιπάθειες.

Τονίζεται πως μετά τις επικρίσεις του Τύπου για το φιάσκο με την κάρτα φιλάθλου, από το υφυπουργείο τονίστηκε πως δεν έχει ληφθεί κάποια απόφαση περί αναστολής της εφαρμογής της απόφασης αλλά από τη στιγμή που μετά τη συνάντηση οι ΠΑΕ για το συγκεκριμένο θέμα πανηγύρισαν λέει πολλά.

Για την ιστορία η κάρτα φιλάθλου θα ήταν έντυπη και θα έφερε υποχρεωτικά την ένδειξη «Εθνική Κάρτα Φιλάθλου», την ελληνική σημαία, τον ειδικό αριθμό σήμανσης, το ονοματεπώνυμο του κατόχου της, τον αριθμό ΑΜΚΑ και χωρίς αυτήν κανείς δεν θα μπορούσε να πάρει εισιτήριο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Πανελλαδικές 2024: Τι σημαίνει η ήπια αύξηση του αριθμού εισακτέων που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με μόνο 65Є εγγραφή - έως 22 Απριλίου

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής (ΕΛΜΕΠΑ) με μόνο 50Є εγγραφή- αιτήσεις ως 22/4

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Proficiency και Lower μόνο 95 ευρώ σε 2 μόνο ημέρες στα χέρια σας (ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση!)

ΕΥΚΟΛΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ και ΙΤΑΛΙΚΩΝ για εκπαιδευτικούς - Πάρτε τις άμεσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ιδιωτική ιατρική
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω
Ιδιωτική Ιατρική Σχολή πήρε την πρώτη έγκριση - Η ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού
Εγκρίθηκε η πρώτη ιδιωτική ιατρική σχολή στην Αθήνα - Ποια εταιρεία βρίσκεται από πίσω